9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneZangeres Rosa Spruit brengt stad en platteland samen bij concert in Cultuurcentrum...

Zangeres Rosa Spruit brengt stad en platteland samen bij concert in Cultuurcentrum Deurne

Zangeres Rosa Spruit treedt zondag 7 april op in Cultuurcentrum Deurne. Tijdens haar concert Tussen stad en platteland zingt Rosa liedjes in het dialect, vermengd met Nederlandstalige nummers van bekende stadsartiesten en haar eigen repertoire.

Hoewel ze werd geboren in Utrecht, verhuisde Rosa op haar zevende naar een boerderij in een buitengebied van Bergeijk. Haar jeugd bracht ze door tussen de dorpen rond Bergeijk en Eersel. Daar zijn de lokale dialecten en de zachte ‘G’ onderdeel van haar taal geworden. Toch riep de stad weer en na de middelbare school vertrok ze weer naar de stad. Nu woont ze het merendeel van haar tijd in Maastricht, waar ze studeert.

In haar nummer Tussen Stad en Platteland brengt ze haar wisselende woonplaatsen en eigen levenservaring samen. Het lied is terug te vinden op het gelijknamige album dat in juni 2023 uitkwam. Daarna volgden eind vorig jaar de eerste singles van haar tweede album, geheel gevuld met eigen werk. Rosa staat bekend om haar heldere stem met een lichte ‘country-snik’. Het is zoals ze zelf zegt: popmuziek met een akoestische gitaar als kleurenpalet en melancholie als belangrijk wapen.

Meer informatie en tickets vind je op de website van Cultuurcentrum Deurne. Deze voorstelling vindt plaats in de Martinetzaal. Aanvang is 20.30 uur.

Foto: Cultuurcentrum Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen