28 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneWeer even wennen aan de nieuwe coronaregels die gelden vanaf vandaag

Weer even wennen aan de nieuwe coronaregels die gelden vanaf vandaag

Het zal weer even wennen zijn voor de mensen die nog laat in de avond even een boodschap willen doen bij de plaatselijke supermarkt. Zoals de nieuwe regels het voorschrijven sluiten alle supermarkten in Deurne vanaf vanavond om 20.00 uur waar sommigen voorheen nog open waren tot 22.00 uur.

De belangrijkste veranderingen zijn dat essentiële winkels zoals supermarkten, dierenwinkels, drogisterijen, opticiens en groothandels open mogen zijn van 06.00 tot 20.00 uur. Niet-essentiële winkels zoals kledingwinkels, tuincentra en bouwmarkten mogen alleen open zijn van 06.00 tot 18.00 uur. Dat geldt ook voor contactberoepen, recreatieparken, pret- en dierenparken, wellnesscentra, sauna’s en zonnestudio’s. Voor horeca zoals restaurants en cafés geldt een sluitingstijd van 20.00 uur. Afhalen en bezorgen mag wel na dat tijdstip.

Sport
Voor evenementen geldt dat deze zijn alleen toegestaan van 06:00 tot 18:00 uur en er mogen maximaal 1250 mensen in één ruimte. Een vaste zitplaats voor bezoekers is verplicht, behalve bij doorstroomevenementen zoals kermissen. Kunst- en cultuurvoorstellingen met vaste zitplaatsen in bijvoorbeeld bioscopen, theaters en concertzalen hebben geen verplichte sluitingstijd. Ook daar mogen maximaal 1250 mensen in één ruimte. Bij amateursport en professionele sport mag vanaf vandaag geen publiek aanwezig zijn. In het onderwijs geldt bij het MBO, HBO en WO een maximum groepsgrootte van 75 personen per ruimte.

Thuis werken
Daarnaast wordt geadviseerd om thuis te werken of het moet echt niet anders kunnen en je mag thuis maximaal vier gasten per dag ontvangen. Kinderen tot en met 12 jaar zijn hiervan uitgezonderd. Overal moet je 1,5 meter afstand houden en als een huisgenoot besmet is dan moeten je huisgenoot en jij in quarantaine. Daarnaast zijn sinds 6 november mondkapjes weer verplicht in alle publieke locaties binnen waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden.

Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Foto: Walter van Bussel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen