20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneZomerse klanken bij Melodías del Corazón in Museum De Wieger in Deurne

Zomerse klanken bij Melodías del Corazón in Museum De Wieger in Deurne

Bezoekers van het Groot Atelier van Museum De Wieger kunnen zich zondag 16 april in een Spaanse omgeving wanen met de zomerse klanken van zangeres Mónica Coronado en gipsy flamencogitarist Manito. Het duo geeft een huisconcert genaamd ‘Melodías del Corazón’.

Met deze warmbloedige voorstelling wordt de luisteraar meegenomen naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Op het repertoire staat zowel bestaande als zelfgeschreven Spaanstalige nummers.

Onderste uit de kan
Zangeres Monica staat er bekend om het publiek te kunnen betoveren met haar charisma en Manito weet met zijn virtuoze spel haar te stimuleren het onderste uit de kan te halen. Tijdens de concerten bespeelt hij ook diverse andere snaarinstrumenten, waaronder de Laud (Spaanse Luit)

Muzikale wereldreis
Monica Coronado is geboren en opgegroeid in Barcelona. Haar ouders komen van origine uit Castilla de la Mancha. In de auto van haar vader hoorde ze vaak flamencomuziek. Op haar 25ste is ze met haar gitaar op muzikale wereldreis gegaan. In deze periode heeft ze van verschillende muziekstijlen geproefd. Via Cuba, Amerika en India is ze uiteindelijk in Nederland beland. In Arnhem heeft ze lichte muziek gestudeerd.

Vurige stijl
Manito is op zeer vroege leeftijd begonnen met gitaarspelen. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl op de flamencogitaar. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden. Met zijn vurige en verhalende improvisaties houdt Manito een muzikale dialoog met Monica. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’.

Het optreden van Mónica Coronado en Manito vindt plaats op zondag 16 april in het Groot Atelier van Museum De Wieger aan de Oude Liesselseweg in Deurne en begint om 15.00 uur. De entree bedraagt 15 euro. Reserveren is gewenst en kan op de website van De Wieger.

Foto: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen