7.4 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- ZeilbergZSV stuurt koploper Chèvremont met lege handen terug naar zuiden (2-0)

ZSV stuurt koploper Chèvremont met lege handen terug naar zuiden (2-0)

Er werd hard gewerkt, de laatste wedstrijden, maar winnen wilde maar niet lukken. De geelzwarten zakten zo naar de onderste regionen van de ranglijst. En dan stond de wedstrijd tegen koploper Chèvremont ook nog eens op het programma. ZSV wist de ploeg uit Kerkrade zondag met lege handen naar huis te sturen: 2-0.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Martien van Rijt

De vooruitzichten op een succesvol weekend waren nou niet echt zonder donkere wolken. Maar net als het weer, dat bij aanvang van het duel nog grijs was en nat was, maar gaandeweg opknapte, zo werden de kansen voor ZSV ook steeds zonniger. Een vroege voorsprong maakte het voetbal eindelijk weer eens wat makkelijker!

Aftasten
Na een korte periode van aftasten, was het in de 9e minuut al raak voor de thuisploeg. Ward Veldpaus werd weggestuurd, omspeelde op rechts de doelman, stak weer naar binnen en plaatste het leer in het doel: 1-0! Dat betekende een ander wedstrijdbeeld. De thuisploeg kon achterover leunen en loeren op de counter. Dat spelletje ging de ZSV’ers prima af.

Opwinding op ZSV-bank
Rond het kwartier was er even flinke opwinding langs de kant. De ZSV-bank was woest toen de doorgebroken Thijs Meulendijks werd terug gevlagd vanwege vermeend buitenspel. In de 22e minuut werd een vrije trap vanaf rechts door Ruud van der Vrande voor gebracht. De kopbal van Dirk Verlijsdonk werd even gelost door de doelman, maar in tweede instantie pakte hij toch klem.

Leon Thijs
Deden de gasten dan niets terug? Jawel, maar als ze er al doorkwamen, vonden ze de prima doelman Leon Thijs op hun weg. Zo werd er in de 28e minuut een hard schot gelost vanaf links op de rand van het strafschopgebied. De bal werd echter stijlvol tot hoekschop verwerkt door Leon Thijs. En twee minuten later stond hij weer op zijn post, toen hij de bal met de voet keerde bij een een-op-een-situatie.

Hoekschop
Iets na het half uur kwam Koen Kuunders in schietpositie, maar hij wist de bal onvoldoende snelheid en richting mee te geven, waardoor die een makkelijke prooi voor de Limburgse goalie werd. In de 38e minuut dwongen de gasten een hoekschop af. De eerste inzet werd gestopt door Leon Thijs, de tweede, een kopbal, ging over zijn doel.

Mogelijkheid
Net voor rust was er opnieuw een grote mogelijkheid voor ZSV toen een doorgeschoten bal werd opgepikt door Ward Veldpaus. Hij zag de meegelopen Thijs Meulendijks over het hoofd en schoot wild over en naast. In de laatste minuut van de eerste helft zat Leon Thijs er een keer naast, maar zijn doel bleef schoon. De ruststand was zo verrassend, maar verdiend 1-0!

Scheldpartijen
In de tweede helft werd het spel fysieker en werden de trucs om overtredingen te veinzen en gele kaarten te ‘verdienen’ talrijker. Het werd er niet leuker op, zeker niet toen spelers en technische staf zich verlaagden tot scheldpartijen richting publiek. Dat was natuurlijk geen eenrichtingsverkeer… Tien minuten na rust was er geel voor Thijs Meulendijks na een op het oog fair duel. En daar zou het niet bij blijven!

Gele kaart
ZSV was de bovenliggende partij en zette steeds meer druk op de tegenstander. In de 59e minuut was er een gele kaart voor Maarten Kuunders die hem duidelijk werd aangenaaid. De vriendelijkheid was er inmiddels wel vanaf. In de 65e minuut werden Ward Veldpaus en Thijs Meulendijks afgelost door Stan van Helmond en Remco van den Akker.

Geen haast
Natuurlijk had de thuisploeg geen haast meer, maar de gele voor Remco Kuijpers omdat hij een vrije trap niet snel genoeg nam, was overdreven. Logisch dat hij wachtte op de gevloerde Maarten Kuunders die met zijn lengte in de doelmond wilde komen.

Revanche
Met nog tien minuten officiële speeltijd op het scorebord namen de geelzwarten revanche. Stan van Helmond werd diep gestuurd en startend vanaf eigen helft, snelde hij langs twee verdedigers en de uitgekomen doelman. Hij keek goed en rondde vervolgens zelf prima af: 2-0! Twee minuten later volgde bijna een herhaling. Stan van Helmond vloog over links, zette goed voor, maar uiteindelijk knalde Remco Kuijpers op de paal. Even later troffen de gasten ook het aluminium.

Slotoffensief
Rick Wiersema kwam in de 89e minuut nog voor Koen Kuunders en in blessuretijd verving Rick Leenders doelpuntenmaker Stan van Helmond om de bus te parkeren. Het slotoffensief van de Limburgers was fantasieloos en er vielen ook geen doelpunten meer.

De wedstrijd tegen de koploper werd zo dik verdiend gewonnen met 2-0 door de geelzwarten en drie belangrijke punten konden worden bijgeschreven.