8.3 C
Deurne
maandag 4 maart 2024
Home- DeurneLaatste loodjes voor Marinus Biemans; ‘Finito, dat was het dan!’

Laatste loodjes voor Marinus Biemans; ‘Finito, dat was het dan!’

Als wethouder van de gemeente Deurne nam Marinus Biemans afgelopen woensdag al officieel afscheid, maar afgelopen zaterdagochtend bracht hij nog een bezoekje aan DMG om via de radio ook tegen alle inwoners van Deurne gedag te zeggen.

“Mijn laatste interview bij DMG zit erop en daarmee is er een einde gekomen aan een mooi afscheid van de gemeente Deurne”, zegt Biemans na afloop van het gesprek.

Jarenlang was hij ook in de studio van DMG Radio regelmatig te vinden om toelichting te geven in onder meer de maandelijkse rubriek, waarbij één van de wethouders de inwoners van Deurne bijpraatte over verschillende actuele zaken. Maar ook voor medewerking aan acties van DMG stond de wethouder altijd klaar. Zoals bij de schaatswedstrijd van bekende Deurnenaren tijdens DMG on Ice waarvoor hij het ijs opging en het geven van het startsein voor het Geluid van Deurne samen met DMG-presentator Ramon van Hoek, waarmee inwoners van Deurne een nieuw repertoire voor het carillon van het gemeentehuis mochten bepalen.

Fijn plekje
Biemans begint 1 februari als directeur-bestuurder van de Somerense woningcorporatie woCom, maar blijft wel in Deurne wonen. “Ik ben echt een jongen uit Deurne; geboren en getogen. Ik heb het hier erg naar mijn zin, heb een fijn plekje hier en ben gewoon onderdeel van Deurne”, zegt Marinus Biemans.

De rubriek in het programma Deurne Draait Door waarbij de wethouders uitleg van zaken geven aan de burgers via DMG vindt Biemans een goede manier om te laten zien waar de gemeente allemaal mee bezig is: “Ik vind het super belangrijk om te laten zien wat ik gedaan heb. Ook op social media heb ik best veel mensen meegenomen in wat er speelt, wat er leeft en wat ik doe. Ik ben in dienst van de gemeenschap, heb ik altijd gezegd. En dit voelt dan als op een positieve manier verantwoording afleggen van wat ik doe.”

Onafhankelijke journalistiek
Net als bij zijn afscheid van de gemeenteraad, was zijn laatste interview op DMG Radio voor hem ook een moment dat hij beleefde met wat pijn in zijn hart. “DMG is sowieso een warm bad waar je in terecht komt. DMG is de afgelopen jaren echt enorm gegroeid en dat vind ik heel belangrijk, dat die onafhankelijke journalistiek de ruimte krijgt. Ik zie het door de jaren heen groeien. Op de Haspelweg was het nog met elkaar zoeken en van houtje touwtje is het ontwikkeld naar professioneel. Nu zit ik hier in een nieuwe studio, dat is heel mooi om jullie te zien groeien. Ik hoor het ook op straat, dat mensen DMG echt wel weten te vinden. Voor ons als wethouders is dat dan ook een hele fijne plek om te vertellen waar je mee bezig bent”, aldus Biemans.

Tekst gaat verder onder de video.

Als laatste werd de inmiddels oud-wethouder zaterdag gevraagd naar zijn favoriete plaat. “Ik heb een hele brede muzieksmaak. Ik vind eigenlijk alles mooi, maar ik heb uiteindelijk toch een keuze kunnen maken. Het zijn twee nummers, want eentje vind ik dan ook weer te moeilijk. De eerste is Don’t stop van Fleetwood Mac. Gewoon een heerlijk nummer en ‘don’t stop’, we gaan maar lekker door. Ik ga door, maar mijn opvolgster gaat ook door hier in Deurne. En de tweede is gewoon een heel lekker nummer van Son Mieux en Multicolor”, besluit Marinus Biemans.

‘Finito!’
Terwijl de klanken van zijn favoriete muziek op DMG Radio te horen zijn, maakt hij nog even een foto voor op Facebook en X en voegt hij de tekst toe ‘Finito, dat was het dan! Iedereen bedankt voor alle mooie woorden en attenties! Een beetje overweldigend zelfs! Zorg goed voor Deurne en voor elkaar!’

Beluister hieronder een fragment uit het radio-interview.

Foto’s: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen