14.7 C
zondag 28 april 2024
Home- ZeilbergZSV met magere zege tegen Ysselsteyn ronde verder in bekertoernooi (0-1)

ZSV met magere zege tegen Ysselsteyn ronde verder in bekertoernooi (0-1)

De geelzwarten van coach Johan Vullings maakten het zichzelf zondag veel moeilijker dan nodig. Met slechts 0-1 werd gewonnen in en van Ysselsteyn, waar met name in de tweede helft de overwinning veel groter had moeten uitpakken. Slordigheden maakten dat de thuisploeg geloof bleef houden en boven zichzelf uit kon groeien. Met een sterke teamgeest en offensieve instelling bleven er tot het laatste fluitsignaal kansen voor de vierdeklasser, maar uiteindelijk was de 0-1 voldoende voor ZSV om een ronde verder te komen.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Het eerste kwartier was voor de thuisclub die met no nonsens-voetbal van start ging. Doelgericht maakte het Limburgse team het de ploeg van Vullings lastig. Na ruim tien minuten werd er zelfs gejuicht door Ysselsteyn. Een makkelijk gegeven vrije trap werd voor het doel gegooid en binnen gekopt, maar de vlag ging omhoog en het juichen verstomde al snel.

Vaste waarden
Na een kwartier konden de kwaliteiten van ZSV beter geëtaleerd worden en ondanks het gemis aan een aantal vaste waarden, waren de geelzwarten voetballend duidelijk beter. Kansen waren er echter nauwelijks.

Na de thee was het nog binnen de tien minuten raak, toen een mooi een goed uitgespeelde aanval van ZSV met een prachtig schot afgerond kon worden door Tom Venner: 0-1! Twee minuten later leek het gat met de thuisploeg groter gemaakt te worden, maar het doelpunt van Thijs Meulendijks werd goed bevonden vanwege buitenspel.

Voetbalkwaliteiten
Vervolgens werd steeds duidelijker dat de voetbalkwaliteiten eerder naar de winst zouden leiden dan het harde werken van de thuisploeg. Met de 0-1 overwinning bereikte ZSV dan ook de derde bekerronde.