13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneZware blessure voor Deurnese voetbalster Aniek Nouwen

Zware blessure voor Deurnese voetbalster Aniek Nouwen

Deurnese voetbalster Aniek Nouwen heeft deze week bij trainingen voor Jong Oranje haar voorste kruisband gescheurd. Dat meldt voetbalclub Chelsea, waarbij Nouwen onder contract staat.

De 24-jarige verdedigster is inmiddels terug naar Londen gereisd om bij haar club te werken aan haar herstel. Dat kan in geval van een kruisbandblessure betekenen dat Nouwen dit seizoen niet meer aan voetballen toekomt. “Speedy recovery Aniek. We are with you all the way”, meldt Chelsea FC Women op social media. Haar collega’s van de Oranje Leeuwinnen zeggen: “Get well soon.”

SV Deurne
De Deurnese verruilde SV Deurne in de zomer van 2016 voor PSV. Voor de Eindhovenaren speelde ze honderd wedstrijden. Sinds 2021 speelt ze bij Chelsea. Dit seizoen werd ze door door die club verhuurd aan AC Milan. Aniek Nouwen was vorig jaar nog basisspeler bij het Londense Chelsea, maar dit seizoen kwam ze nauwelijks aan spelen toe. De verdedigster staat nog tot de zomer van 2025 onder contract bij Chelsea.

Inmiddels is Nouwen ook uitgegroeid tot een vaste waarde bij de Oranje Leeuwinnen, waarbij ze in 2019 debuteerde. Daarmee ging ze afgelopen zomer nog mee naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, maar afgelopen periode viel ze buiten de selectie van Andries Jonker. Wel was ze tijdens deze interlandperiode actief bij Jong Oranje, waar ze deze week de blessure opliep.

Foto: Oranje Leeuwinnen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen