13.8 C
dinsdag 30 april 2024
Home- ZeilbergFeest in Zeilberg bij ZSV met acht kampioensteams

Feest in Zeilberg bij ZSV met acht kampioensteams

Hoewel het eerste team van ZSV niet in de buurt kwam van het kampioenschap, is er bij de club in de Zeilberg de laatste tijd toch genoeg te vieren geweest. Tijdens de laatste competitieronde is ZSV 2 afgelopen maandag kampioen geworden. Bij de jeugd werden eerder vier ploegen kampioen: JO19-1, JO13-2j/m, JO13-3j/m en JO11-1.

Bij de nog jongere teams worden door de KNVB tegenwoordig geen uitslagen en standen meer bijgehouden maar wanneer een team alle wedstrijden in een competitiefase ongeslagen is, kun je eigenlijk ook wel spreken van een kampioen. En dat geldt voor de JO10-1, JO10-3 en JO8-3 van ZSV.

38 punten
Het kampioenschap voor ZSV 2 hing na een mooi seizoen tijdens de laatste speelronden al in de lucht, maar werd nog niet binnengesleept en dus moest het gebeuren tijdens de laatste wedstrijd. Een punt halen uit bij NWC 2 was genoeg. En dat lukte, al werd het nog even spannend toen NWC al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong kwam. Na rust maakte Tim van der Steijn gelijk en na nog een vanwege buitenspel afgekeurde goal van NWC was 1-1 de eindstand. Met 38 punten uit 20 wedstrijden was het kampioenschap binnen.

Afscheid Rooijmans
“Kampioen in de Reserve-Hoofdklasse is een mooi afscheidscadeau voor trainer Marcel Rooijmans die na vier seizoenen jammer genoeg ZSV gaat verlaten”, meldt de organisatie. Na terugkomst in de Zeilberg werd het kampioenschap uitgebreid gevierd met een tour door Zeilberg en Deurne met de platte kar en met een feestje tijdens het seizoensafsluiting in de kantine. Daar werd ook stilgestaan bij het afscheid van spelers Thijs Maas en Luc van Dinther en trainer Marcel die een ZSV-seizoenkaart voor het leven kreeg.

Onverwacht kampioen
In mei werd JO19-1 van ZSV al kampioen. Op de laatste speeldag stond het team tweede op de ranglijst. Alle wedstrijden gewonnen, behalve die tegen de koploper Bruheze. Bij winst zouden zij kampioen zijn. Maar het liep anders; Bruheze verloor en had ook een wedstrijd gelijk gespeeld, terwijl ZSV JO19-1 thuis won. En daarom werden de jongens van JO19-1, onverwacht toch nog kampioen in de voorjaarscompetitie in de eerste klasse.

Tweede keer
In de JO13 competities werd door de KNVB in de regio Zuid 2 dit jaar een pilot uitgevoerd waarbij in plaats van een najaars- en een voorjaarscompetitie het seizoen werd verdeeld in vier competitierondes. In de vierde fase werd JO13-2j/m kampioen. Het werd op de voorlaatste speeldag nog erg spannend toen er werd verloren, waardoor het kampioenschap nog een weekje werd uitgesteld én er in de laatste wedstrijd gewonnen moest worden. Maar op 21 mei viel alles op zijn plaats en werd er met maar liefst 0-11 gewonnen waarmee de ploeg voor de tweede keer dit seizoen kampioen werd in de 4e klasse.

0-12 overwinning
En ook de JO13-3j/m van ZSV werd kampioen. Het team dat bestaat uit spelers die in de eerste drie competitiefasen in de teams JO12-1 en JO12-2j/m speelden, ging in de vierde competitiefase alvast aan de slag als JO13 team. Om zo ervaring op te doen op het grote veld en met het 11 tegen 11 voetbal. De ploeg begon in maart heel overtuigend, kreeg het toen twee wedstrijden even wat lastiger, maar sleepte uiteindelijk op 21 mei met een klinkende 0-12 overwinning het kampioenschap binnen.

Overtuigend eerste
JO11-1 werd op de laatste speeldag van de vierde fase kampioen door een klinkende 8-1 overwinning voor de tweede keer dit seizoen kampioen. Waar het in de eerste bekerfase een gedeelde eerste plaats was in de eerste klasse en in de tweede competitiefase na de herindeling al een gedeeld kampioenschap in de hoofdklasse, was het nu een overtuigende eerste plaats die met niemand meer gedeeld hoefde te worden.

In de categorieën JO10, JO9, JO8 en JO7 worden al een paar jaar door de KNVB geen uitslagen en standen meer bijgehouden. Maar toch was het feest bij ZSV want in de vierde fase bleken alle drie de teams: JO10-1, JO10-3, JO8-3, ongeslagen en daardoor toch ook een soort van kampioen.