29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneAantal coronapatiënten in ziekenhuis schiet omhoog in regio; nu al meer dan...

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis schiet omhoog in regio; nu al meer dan vorig jaar in zelfde periode

Het aantal coronagevallen waarbij opname in het ziekenhuis noodzakelijk is, stijgt op dit moment snel in de Zuidoost-Brabant. Het grootste deel van de opgenomen patiënten met covid in de regio ligt in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Hier zijn nu 17 mensen met corona opgenomen, waarvan 2 personen op de IC liggen.

In heel Brabant is een stijging te zien waarbij er nu al net zoveel ziekenhuisopnamen in verband met covid zijn als vorig jaar op 30 oktober. Naast de coronapatiënten die in het Elkerliek ziekenhuis liggen, zijn er 16 mensen met covid opgenomen in het Maxima Medisch Centrum waarvan 1 persoon op de IC ligt. Het Catharina ziekenhuis heeft 5 covidpatiënten en het Anna ziekenhuis in Geldrop 6.

Het totaal aantal patiënten dat met corona in ziekenhuizen ligt in heel Brabant is gestegen van 114 gevallen op 26 september, naar 167 op 2 oktober. Dat aantal werd vorig jaar pas aan het einde van de maand oktober bereikt. Veiligheidsregio Zuidoost-Brabant geeft aan dat dit een signaal is om scherp te blijven en besmettingen te voorkomen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen