18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneAnne-Marijn de Wit nieuwe directeur GGD Brabant-Zuidoost

Anne-Marijn de Wit nieuwe directeur GGD Brabant-Zuidoost

GGD Brabant-Zuidoost heeft Anne-Marijn de Wit vorige week benoemd tot nieuwe Directeur Publieke Gezondheid (DPG) van de organisatie. Ze volgt Ellis Jeurissen op die de overstap maakte naar Jeugdzorg en sinds 1 september COO is bij de Mutsaersstichting.

De Wit werkt op dit moment nog als directeur Zorg bij Stichting Oosterpoort. Ze start met haar nieuwe functie als directeur bij de GGD op 1 april. Tot die datum is Thieu Smeets interim-directeur.

Grote gezondheidsverschillen
Het algemeen bestuur van GGD Brabant-Zuidoost is verheugd over de komst van De Wit. “Onze regio kent grote gezondheidsverschillen en onze missie is het om die te verkleinen. Met de komst van Anne-Marijn kunnen we verder bouwen aan een gezonde en vitale toekomst voor alle inwoners in onze regio”, vertelt voorzitter Cathalijne Dortmans van het GGD-bestuur en wethouder Jeugd en Gezondheid gemeente Helmond.

Preventie akkoorden
Anne-Marijn de Wit zegt uit te kijken naar een goede en sterke samenwerking met alle medewerkers van de GGD en de GHOR: “Waarbij we de komende periode de preventie akkoorden gaan vertalen naar de regio met een stevige verankering vanuit de GGD en in goede netwerksamenwerking met het sociaal en medisch domein. Ik verheug mij op de kennismaking met alle collega’s, het brede werkveld en de betrokkenheid van een rijk speelveld van netwerkpartners in de regio en daarbuiten. En dat allemaal gericht op het creëren van gezondheidswinst voor al onze inwoners.”

Lees ook: Directeur Ellis Jeurissen neemt afscheid van GGD Brabant-Zuidoost

Foto: GGD Brabant-Zuidoost

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen