9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneBasisschool de Driehoek in Griendtsveen krijgt in komende vier jaar nieuwbouw

Basisschool de Driehoek in Griendtsveen krijgt in komende vier jaar nieuwbouw

Goed nieuws voor basisschool De Driehoek in Griendtsveen. Tijdens de raadsvergadering van gemeente Horst aan de Maas werd afgelopen dinsdag het concept van het Integraal Huisvestingsplan (IHP) gepresenteerd. Hieruit bleek dat er in de langetermijnvisie voor onderwijshuisvesting ook nieuwbouwplannen zijn opgenomen voor de Driehoek.

“In het conceptplan staat dat onze school in Griendtsveen van SPO Griendtsveen in 2025/2029 aan de beurt is voor nieuwbouw. Dus voordat de eerste steen wordt gelegd, dat duurt nog wel even. Maar het begin is er”, meldt de school.

Het IHP van gemeente Horst aan de Maas is opgedeeld in vier termijnen en loopt van 2025 tot 2043. Per termijn worden schoolgebouwen beoordeeld en wordt besloten of renovatie of nieuwbouw nodig is. De Driehoek staat ingepland voor de eerst termijn.

De planning is dat het concept voor het Integraal Huisvestingsplan voor komende zomer gereed is en het definitieve IHP in september op tafel ligt. “In december wordt dit plan definitief goedgekeurd door de raad. En daarna worden er nog onderzoeken gedaan en concrete plannen gemaakt”, aldus de school in Griendtsveen.

Om de noodzaak van de nieuwbouw voor De Driehoek te benadrukken, werd de raadsvergadering afgelopen dinsdag bijgewoond door dertig inwoners van Griendtsveen en vier leerlingen uit groep 8 van de basisschool.

Foto: SPO Griendtsveen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen