8.5 C
Deurne
maandag 30 januari 2023
Home- DeurneBasketbalclub Deurne Pioniers viert 45-jarig jubileum

Basketbalclub Deurne Pioniers viert 45-jarig jubileum

Basketbalclub Deurne Pioniers bestaat dit jaar 45 jaar. Voorzitter Wim Martens vertelde in Weekend Bras op DMG radio over de feestelijke dag die zaterdag gehouden wordt.

Van Frans Hoebenshal naar De Peelhorst
In 1974 is Deurne Pioniers opgericht. Jarenlang heeft de basketbalclub de Frans Hoebenshal als thuisbasis gehad, tot de verhuizing naar sporthal De Peelhorst in 2011. Aanstaande zaterdag wordt het 45-jarig jubileum van Deurne Pioniers uitgebreid gevierd in De Peelhorst. Martens: “Vanaf 15.30 uur zijn er wedstrijden van de jeugdteams. Ook is er een loting en een Pioniers-quiz.”

‘Door tot in late uurtjes’
Met grote letters in het feestprogramma staat de wedstrijd van Heren 1 tegen Yellow Sox uit Bakel om 20.30 uur. Martens legt uit waarom die wedstrijd zo bijzonder is: “Het is dé derby van de Peel. Beide ploegen zijn momenteel aan elkaar gewaard. Het wordt een hele spannende wedstrijd.” Winst of niet, een feest wordt het volgens de voorzitter sowieso. “We gaan daarna door tot in de late uurtjes”, vertelt hij. Onlangs bracht Deurne Pioniers een eigen biertje op de markt. Martens: “Natuurlijk is dat zaterdag ook verkrijgbaar. Het loopt boven verwachting goed.”

Het hele interview met Deurne Pioniers-voorzitter Wim Martens in Weekend Bras check je hier:

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen