26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneBewoners Wilgenhof Deurne knappen zelf pleintje in hun buurt op

Bewoners Wilgenhof Deurne knappen zelf pleintje in hun buurt op

Bewoners van de Wilgenhof in Deurne hebben zelf het pleintje waar ze aan wonen opgeknapt en aantrekkelijker gemaakt voor spelende kinderen. Wethouder Helm Verhees opende zaterdag rond 14.00 uur het plein officieel. Ook sponsoren en donateurs die de aanpassingen mede mogelijk hebben gemaakt, waren aanwezig bij de feestelijke opening van het nieuwe straatbeeld.

“Het begon met het uitspreken van onvrede over de staat van het grasveld, het beperkte speelaanbod voor de kinderen en de veiligheid in onze straat tijdens onze jaarlijkse straat-BBQ”, zegt Rachel Timmers van Werkgroep Wilgenhof.

Speeltoestellen
In december 2019 werd de werkgroep opgezet en werden de ideeën gepresenteerd in het Hofke van Marijke. Daarna is er door de bewoners gestart met de uitvoering van de plannen. “Zo hebben we vele gesprekken met de diverse instanties gevoerd en zelf sponsoren en donateurs gevonden om nieuwe speeltoestellen en bankjes te realiseren. Is de oude beplanting gerooid en hebben de vele vrijwilligers in de straat op 11 december 2021 samen de nieuwe, gedoneerde aanplant verzorgd. Ook zijn er vervolgens mooie wilgenhutjes gevormd, die ondertussen mooi groen uitgeschoten zijn. De eerste vruchten van de fruitboompjes in het speelbosje zijn alweer geplukt”, vertelt Timmers.

Ambitieus plan
De bewoners van de Wilgenhof mogen trots zijn op de samenwerking en intensieve zorg voor het bijhouden van het onderhoud in hun straat, geeft de gemeente aan: “Ondersteund door de gemeente en geïnspireerd door houthandel Franssen werd door bewoners zelf een ambitieus plan gemaakt. De bewoners zijn zelf op zoek gegaan naar donateurs en sponsoren en hebben een geweldig bedrag bij elkaar verzameld.” Het aangepakte plein kwam mede tot stand door financiële en materiële steun van onder meer Bergopwaarts, Wijkraad St.Jozef, Lidl, Boomkwekerij Faassen, LTO Nederland, Luc Veldhuijzen, Postcodeloterij, Stichting Tiny en Anny van Doorne Fonds en Steun Welzijnszorg.

Beplanting
De gemeente heeft verschillende dingen aangepast aan de bestratingen en in november vorig jaar heeft Houthandel Fransen nieuwe speeltoestellen geplaatst. Deurne Doet ’t (Gemeente/Senzer/Donkergroen) is vervolgens begonnen met het rooien van de bestaande beplanting, verleggen van paden, spitten, bemesten en bomen planten.

Jong en oud
Begin december gingen de bewoners van Wilgenhof zelf ook aan de slag onder begeleiding van hoveniers van Donkergroen en werden door jong en oud de plantjes geplant en kreeg het terrein vorm. Tegelijkertijd werd ook 10m3 houtsnippers het speelbos ingebracht als bodembedekking op de paden en de wilgenhutjes.

“Ondertussen kunnen wij dus trots aankondigen dat ons burgerinitiatief zijn vruchten afgeworpen heeft. Samen maken we Deurne mooier”, zegt Rachel Timmers namens Werkgroep Wilgenhof.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen