14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneBibliotheek helpt met besparen op stookkosten; thuis verwarming uit en opwarmen in...

Bibliotheek helpt met besparen op stookkosten; thuis verwarming uit en opwarmen in de bieb

De vestigingen van Bibliotheek Helmond-Peel waaronder die in het Cultuurcentrum in Deurne willen een plek bieden aan mensen die te kampen hebben met hoge stookkosten. Door tijdens de openingstijden van de bibliotheek te verblijven in één van de vestigingen kan de verwarming bij mensen thuis uit blijven.

Hiermee sluiten de bibliotheken in Deurne, Helmond, Asten en Someren aan bij de actie ‘Warme Kamers’, een initiatief van het Leger des Heils.

Dure tijden
“We leven in dure tijden. Ondanks dat het kouder wordt buiten, zetten mensen thuis de verwarming niet aan door de hoge energiekosten. De Bibliotheek Helmond-Peel wil mensen niet in de kou laten zitten en opent daarom haar deuren”, meldt de organisatie.

Warme plek
Bibliotheken zijn altijd al een plek voor ontmoeting, inspiratie en activiteiten voor jong en oud. Daarnaast bieden ze ook studie- en werkplekken. De bibliotheek wil mensen er nu ook op wijzen dat ze welkom zijn als ze deze winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt.

Krant lezen
Iedereen kan terecht in één van de vestigingen, geeft Bibliotheek Helmond-Peel aan: “Om op te warmen, een boek of krant te lezen, een spelletje te spelen, te kletsen met buurtgenoten of om te studeren en te werken. Zo bespaar je thuis op de stookkosten en leer je misschien nu nog onbekende mensen uit de buurt kennen.” In de bibliotheek in Deurne kunnen bezoekers bovendien ook een kopje koffie of thee bestellen wanneer het lunchwerkcafé is geopend, dat door ORO in samenwerking met het Cultuurcentrum gerund wordt.

Leger des Heils
Het Leger des Heils heeft deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers verruimt om mensen een warme plek te bieden in de winter. Ze roepen andere organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken op om hetzelfde te doen. Mensen die willen weten of er een Warme Kamer bij hen in de buurt is, kunnen dit opzoeken via www.warmekamers.nl. Ook organisaties die zich bij deze actie willen aansluiten, kunnen op deze website terecht. Kijk voor de openingstijden van de bibliotheek in Deurne op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/openingstijden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen