9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneBoekdebuut voor Deurnese Anja Kwarten; thriller ‘Schoon Genoeg’ verweeft fictie met werkelijkheid

Boekdebuut voor Deurnese Anja Kwarten; thriller ‘Schoon Genoeg’ verweeft fictie met werkelijkheid

Anja Kwarten uit Deurne werkte ruim twintig jaar als psychiatrisch verpleegkundige bij een GGZ-instelling. Haar fascinatie voor het menselijk gedrag en gevoel voor humor zijn de basis-ingrediënten van haar verhalen. Zo ook in haar boekdebuut ‘Schoon Genoeg’, dat vanaf komende vrijdag in de winkels ligt.

De thriller van Kwarten is een fictief verhaal, maar volgens haar wel met een link naar de werkelijkheid: “Ik schrijf over het dagelijkse leven; met humor en zelfspot. ‘Waargebeurd of echt verzonnen’, in ieder geval met een flinke korrel zout.”

Zwerver
In het debuutboek van de Deurnese schrijfster wordt de lezer meegenomen in de wereld van Sabine. Een jonge alleenstaande vrouw, met een belast verleden. Als ze een nieuwe bank heeft gekocht, zet ze de oude, ietwat doorgezakte bank, onder de carport, naast haar huis. De volgende ochtend blijkt een zwerver zijn intrek te hebben genomen op de bank. Wat ze ook probeert, het lukt haar niet hem weg te krijgen.

Langzaamaan dringt de zwerver haar wereld binnen en neemt uiteindelijk, als vanzelfsprekend, intrek in haar huis. Sabine verliest stukje bij beetje de controle over haar leven. Schoorvoetend vertelt Sabine het hele verhaal aan haar beste vriendin Lucy. Maar is dit wel nieuw voor Lucy?

Columnist
Het verhaal werd eerder onder de naam Eigen schuld uitgebracht door Anja Kwarten, ze werd hiermee genomineerd door Luijtingh Sijthoff voor de thriller schrijfwedstrijd 2022-2023. De Deurnese won met haar werk een eerste prijs bij schrijfwedstrijden en werd gepubliceerd in boeken en kranten, daarnaast was ze columnist bij een digitaal platform voor vrouwen.

Meer informatie over het boek ‘Schoon Genoeg’ vind je op boekscout.nl.

Foto: Boekscout/Anja Kwarten

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen