9.2 C
Deurne
woensdag 21 februari 2024
Home- DeurneBovenwoning Molenstraat Deurne gesloten wegens brandgevaar

Bovenwoning Molenstraat Deurne gesloten wegens brandgevaar

Bij een controle van het Peelland Interventie Team (PIT) is een woning boven een eetgelegenheid aan de Molenstraat in Deurne gesloten vanwege brandgevaar. Ook bleek de woning niet aan de hygiëneregels te voldoen en is er een vermoeden van sociale zekerheidsfraude waar nog verder onderzoek naar wordt gedaan.

De bewoners van de bovenwoning hebben ergens anders onderdak moeten zoeken. Het ED meldt dat van de vier mensen die er woonden er één persoon in het ondergelegen eethuis werkt maar die stond niet op het adres ingeschreven, één van de andere bewoners wel. Drie bewoners hebben zelf een andere woonplek gevonden, één bewoner heeft met hulp van de gemeente een opvangplaats gevonden.

Succesvol
Het Peelland Interventie Team (PIT) is een onderdeel van de gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit in de zes Peelgemeenten. De inzet van het PIT-team blijkt zeer succesvol te zijn en leverde vorig jaar bij 29 controles op 73 locaties in totaal 390 overtredingen op. In Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren wordt door het PIT-team gecontroleerd op locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of dat ze niet voldoen aan bestuurlijke wet- en/of regelgeving.

Anoniem melden
Sinds september 2020 ontvangen de gemeenten in Peelland rechtstreeks meldingen die bij Meld Misdaad Anoniem (M.) binnenkomen. Hierbij blijft de melder volledig anoniem bij het melden van verdachte situaties of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden. Melden kan bij M. op 0800 – 7000 en daarnaast ook bij de politie via 0900 88 44 of bij het PIT op 0492 – 58 73 09 of info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen