7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneBrandweer waarschuwt voor gevaar bij vuurwerk afsteken door zware windstoten tijdens jaarwisseling

Brandweer waarschuwt voor gevaar bij vuurwerk afsteken door zware windstoten tijdens jaarwisseling

De brandweer waarschuwt mensen die vuurwerk afsteken voor de weersomstandigheden rond de jaarwisseling. Later op de avond kunnen in de regio Deurne zware windstoten voorkomen en is er ook kans op fikse regen- en hagelbuien.

Hierdoor kunnen flessen met vuurpijlen en sierpotten omwaaien. Ook kan ander vuurwerk door de windvlagen meegenomen worden in een onverwachte richting, waardoor de kans op lichamelijk letsel groter wordt. “Zorg dat vuurpijlen niet kunnen omwaaien door ze af te steken vanuit een fles met voldoende zand of vanuit een ingegraven lanceerbuis”, zegt de brandweer.

Vuurwerkshows die vroeg op de avond gepland stonden voor kinderen in Tilburg en Hilversum zijn vanwege de harde windvlagen afgelast. Later vanavond wordt besloten of andere shows om middernacht, zoals het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug in Rotterdam, wel doorgaan. Vorig jaar werd de vuurwerkshow daar ook afgelast vanwege de harde wind. De twee jaar ervoor ging deze niet door in verband met de coronapandemie.

Foto: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen