16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneBurgemeester Buter blikt terug op haar leerzame radiodebuut bij DMG

Burgemeester Buter blikt terug op haar leerzame radiodebuut bij DMG

Elke twee weken schrijft burgemeester Greet Buter van gemeente Deurne een eigen column waarin ze vertelt over wat ze de afgelopen tijd aan bijzondere gebeurtenissen heeft meegemaakt. Eén van de onderwerpen waren haar ‘meeloopstages’ in het Huis voor de Samenleving maar ook daarbuiten. Zo maakte ze onlangs haar debuut als presentatrice bij DMG Radio. In haar nieuwste column beschrijft Buter hoe ze dat ervaren heeft.

“Op 23 maart was het weer tijd voor een meeloopstage buiten de deur, en wel bij DMG Radio. Op zaterdagochtend, even voor 09.00 uur, werd ik bij de studio opgewacht door Ivan van Oosterhout. Ivan is vrijwilliger bij DMG en presentator van de ochtendshow Deurne draait door: lekker veel muziek met Deurnese gasten tussendoor.”

Voorbereiding
“Ik houd van radio, dus ik had er veel zin in. Onze lokale radio wordt goed beluisterd, zo werd mij al snel duidelijk. Hoewel het er in de studio heel ontspannen aan toe gaat (en dat hoor je via de ether terug), is er veel tijd aan voorbereiding nodig. Dat doet Ivan samen met Hilda Hoogers, die de meeste andere zaterdagen als ‘sidekick’ optreedt en zeker als jong talent gezien moet worden.”

Grote diversiteit
“Zelfs met al die voorbereidingen moet er tijdens het programma voortdurend geschakeld worden, het was een bijzonder leerzame ervaring! Zeker ook door de grote diversiteit aan onderwerpen: Janneke Keijzers kwam langs om te praten over hoe zij in het theater zichzelf kan zijn, Robin Verleisdonk sprak over de openingstijden (en het belang) van de bibliotheek, Mario Martens haalde herinneringen op aan de Apollo, Michel Lintermans lichtte toe waarom onze Stationscoöperatie twee Britse prijzen in de wacht gesleept heeft en Robert Hoelen en wethouder Tom Oomen vroegen aandacht voor de beurs Peelland in Bedrijf. Zoals gebruikelijk is ook deze uitzending terug te luisteren via de DMG-website.”

Luisteren naar DMG Radio kan in de regio Deurne op 106.2 FM en in heel Zuidoost-Brabant via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen