11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneSportdroom van Johnny komt uit bij het Rijtven in Deurne

Sportdroom van Johnny komt uit bij het Rijtven in Deurne

De sportdroom van Johnny Thijssen is één van de wensen die uitkomen bij de actie van Uniek Sporten De Peel. De organisatie wil met het project Sportdromen ervoor zorgen dat mensen met een beperking of aandoening, net als ieder ander de kans krijgen om te sporten en bewegen.

Voor de actie konden mensen met een sportdroom zich de afgelopen maand aanmelden. Een jury heeft uit alle inzendingen vijf winnaars gekozen aan de hand van de verhalen over de sportdromen.

Warm water
Jurylid Monika Slaets legt uit waarom Johnny Thijssen bij de winnaars zit: “We hebben gekozen om de droom van Johnny uit te laten komen. Johnny is gebaat bij bewegen in extra warm water en dit gaat voor hem gerealiseerd worden bij het zwembad van het Rijtven in Deurne. Het is mooi dat we hem nu middels Sportdromen op weg kunnen helpen!” Wethouder Helm Verhees van gemeente Deurne kwam afgelopen week bij Johnny op bezoek om hem het heugelijke nieuws te vertellen.

Blij maken
“Met steun van het Brabant Sport Fonds kunnen we mensen met een beperking of aandoening in deze regio heel blij maken door hun sportdroom te verwezenlijken”, vertelt regiocoördinator Lisanne van der Veen van Uniek Sporten De Peel. Ze legt uit dat er veel mensen een sportdroom hebben, maar dat die het vaak lastig vinden om de wens te realiseren.

Drempels
Bij Uniek Sporten De Peel wordt gratis ondersteuning geboden om mensen met een beperking of aandoening te helpen bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Beweegcoach Patrick Teunisse van Uniek Sporten de Peel legt uit dat er ook voor de mensen van wie de sportdroom niet is gekozen, een manier wordt gezocht om ze te helpen: “Ook andere mensen met een beperking of aandoening, die graag willen sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaren, kunnen uiteraard contact met ons opnemen.”

Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die ook kan ondersteunen bij het regelen van financiën, sporthulpmiddelen of een sportmaatje. Meer informatie over het aangepaste sportaanbod in de regio en de beweegcoaches vind je op www.unieksportenbrabant.nl.

Lees ook: Sportdromen van mensen met een beperking of aandoening komen uit door nieuw project in de Peel

Foto: Uniek Sporten de Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen