14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneDaans World Trade Center naar gemeentehuis vervoerd voor tentoonstelling

Daans World Trade Center naar gemeentehuis vervoerd voor tentoonstelling

2546 LED-lampjes en 50.000 steentjes heeft de Deurnese Daan van der Steijn gebruikt voor zijn indrukwekkende schaalmodel van het World Trade Center. Het bouwwerk is vrijdagmiddag van de garage van zijn ouders naar het gemeentehuis vervoerd, waar het World Trade Center vanaf maandag 2 september tentoongesteld wordt.

Voor het vervoer naar het gemeentehuis heeft Daan zelf drie transportkisten ontworpen. “We zullen nu zien of het allemaal past wat ik gemaakt heb, want ik heb het natuurlijk niet kunnen testen,” vertelt de bouwer vrijdagmiddag. Vele handen van vrienden en familie en een grote vrachtwagen moesten eraan te pas komen om het kunstwerk, dat tussen de 250 en 350 kilo weegt, te verplaatsen.

Uren verhuizen
Daan heeft drie en een half jaar gewerkt aan zijn eigen World Trade Center. “Nu kan eindelijk iedereen het gaan bekijken,” aldus de enthousiaste bouwer. Na uren verhuizen is het schaalmodel veilig aangekomen in de hal van het gemeentehuis op de Markt in Deurne.

Tentoonstelling
Mensen die het resultaat met eigen ogen willen bekijken, kunnen van 2 september tot en met 18 oktober terecht in het gemeentehuis. Het bouwwerk is te bezichtigen op maandag van 13.00 tot 19.00 en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Daan is zelf zoveel mogelijk aanwezig om vragen te beantwoorden. Bij het World Trade Center liggen ook informatieboeken met meer uitleg over het project.

Bekijk hieronder een video- en fotoverslag van de verhuizing:

Video- en fotoverslag: Kevin Senders en Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen