12.4 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneDeurne maakt schade stormdagen op; vanaf vrijdagmiddag opnieuw zware onweersbuien

Deurne maakt schade stormdagen op; vanaf vrijdagmiddag opnieuw zware onweersbuien

Terwijl in de hele gemeente Deurne de schade van de twee stormdagen van afgelopen week wordt opgemaakt, worden er vrijdagmiddag- en avond opnieuw zware onweersbuien verwacht. Het KNMI heeft voor de provincie Noord-Brabant code geel afgekondigd.

120 bomen omgewaaid of gekapt
In Deurne zijn door de stormen van dinsdag en woensdag 120 bomen omgewaaid of gekapt. Dat blijkt uit de voorlopige telling van de gemeente Deurne van woensdagavond. Gemeente Deurne en enkele aannemers zijn druk bezig om alles te ruimen. Dat gebeurt van groot risico tot geen risico. Het gaat enkele dagen duren voordat alles opgeruimd is. De stormen hebben Deurne in drie stroken geraakt: hoek Veghelse dijk, Berktseweg en Griendtsveenseweg, hoek Koolhof/Heiakker en de hoek van de Bruggenseweg.

Smalle maar felle buienlijn
Later vanmiddag en in de eerste helft van de avond trekt een smalle maar felle buienlijn met onweer over Nederland. Naarmate de buienlijn over het land trekt, neemt deze in intensiteit toe. Daarom heeft het KNMI code oranje afgekondigd voor het hele land, met uitzondering van de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Zuid- en Noord-Holland. In die provincies geldt voorlopig code geel. De buien kunnen kortdurend gepaard gaan met zware windstoten van 75-100 km/u uit een zuidelijke richting. Bij de buien is ook kans op hagel en veel neerslag in korte tijd.

Foto: Image’n Media

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen