9.1 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneDeurnese busfabrikant Ebusco wil nog deze maand naar Amsterdamse beurs

Deurnese busfabrikant Ebusco wil nog deze maand naar Amsterdamse beurs

Het Deurnese bedrijf Ebusco dat elektrische bussen en laadsystemen maakt, wil nog deze maand met de onderneming naar de beurs in Amsterdam. Met de beursgang hoopt Ebusco ongeveer 300 miljoen euro op te halen die ze willen gebruiken voor verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf. De Deurnese busbouwer wil in Nederland maar ook internationaal de markt uitbouwen en de naamsbekendheid vergroten.

Donderdag 28 oktober opent Koning Willem-Alexander in Deurne de nieuwe fabriekshal waar het nieuwe model 3.0 helemaal in Nederland wordt geproduceerd. Eerdere modellen stadsbussen van Ebsuco werden nog in onderdelen naar China vervoerd en daar in elkaar gezet en als volledige bus terug naar Nederland verscheept.

Eén bus per dag
“Aan het einde van het jaar willen we per dag één bus produceren die helemaal gemaakt is in Deurne. Natuurlijk gaan we daar naar toe groeien, dat kan niet zo in één keer gebeuren”, vertelt Harm Keunen van Ebusco die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de nieuwe 3.0-bus.

‘Game changer’
Ebusco maakt sinds 2012 emissievrije elektrische bussen en oplaadsystemen. Daarmee wil het Deurnese bedrijf de transitie naar duurzame en betaalbare transportecosystemen bevorderen. Er rijden al bussen van het Deurnese bedrijf in onder meer Amsterdam, Frankfurt en München. CEO van Ebusco, Peter Bijvelds: “We zijn Ebusco bijna 10 jaar geleden begonnen met de sterke overtuiging dat elektrisch vervoer de toekomst is. Met een volledige focus op elektrische bussen en oplaadsystemen, hebben we de Ebusco 3.0 ontwikkeld. Een revolutionaire en unieke bus die wereldwijd een echte ‘game changer’ is in onze branche.”

Beursgang
Het bedrijf met 214 medewerkers heeft naast de productielocatie in Deurne nog een externe locatie in China en was vorig jaar goed voor een omzet van 100 miljoen euro. De aandelen voor de beursgang worden geplaatst bij institutionele beleggers in Nederland en een paar andere landen. Particuliere beleggers zijn uitgesloten van inschrijving.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen