28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneDieven gaan er in Deurne opnieuw vandoor met autospiegels

Dieven gaan er in Deurne opnieuw vandoor met autospiegels

Deze week was het voor Deurnenaar Bart van Gogh in korte tijd voor de tweede keer dat de zijspiegels van zijn twee auto’s zijn gestolen. Begin december was het ook al raak en werden bij zijn woning aan de Helmondseweg de spiegels van de twee BMW’s ontvreemd. Diezelfde nacht gebeurde dit ook bij een Mercedes Sprinter in de Derpsestraat, en bijvoertuigen in de Chopinstraat en Rijn in Deurne.

De dieven lijken het te hebben voorzien op de spiegels van duurdere automerken. De afgelopen weken zijn ook in Asten en in de gemeente Horst aan de Maas veel zijspiegels buitgemaakt van auto’s van de merken Tesla en BMW.

Twee minuten
Bart van Gogh vertelt tegenover Omroep Brabant dat hij opnieuw aangifte bij de politie heeft gedaan en de camerabeelden aan hen heeft overgedragen. Daarop is te zien dat de dief nog geen twee minuten bezig is om de spiegels uit de houder te verwijderen en mee te nemen. “Het is een ware plaag”, zegt Van Gogh. “Nu is extra zuur dat al geruime tijd alle straatverlichting op dit deel van de Helmondseweg het niet doet. Het is dus aardedonker in de straat, wat niet bijdraagt aan een veilige omgeving. Het lijkt er op dat er op exact dezelfde adressen ook nu weer is gestolen. Heb nu al van drie dezelfde adressen reacties gezien als op 2 december.”

Tekst gaat verder onder de video.

De verzekering van Bart kan bij de schadevergoeding niets betekenen omdat die alleen geldt voor diefstal van spullen in de auto, maar niet daarbuiten. Hij moet de nieuwe spiegels dus zelf betalen. Die kosten zijn met de tweede diefstal inmiddels opgelopen tot 4.000 euro.

Elektronica
Uit de cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) blijkt dat buitenspiegels erg in de smaak vallen bij dieven. Dit komt volgens het LIV doordat de vraag naar deze spiegels op de zwarte markt groot is, vanwege de camera’s en elektronica die er vaak in zit verwerkt.

In oktober werd een 31-jarige man uit Litouwen veroordeeld tot 12 maanden celstraf voor de diefstal van autospiegels in Veghel, Vught, Oirschot en Hilvarenbeek. Hij ging professioneel en geraffineerd te werk. In nog geen week tijd ging de verdachte vier keer, steeds in een andere plaats, ’s nachts op strooptocht met een onbekende tweede persoon. Binnen enkele seconden haalden zij de spiegels uit de kappen van auto’s. Daarbij kozen zij telkens dure auto’s uit van merken als Tesla, Mercedes, Porsche, Range Rover en Audi.

Aangifte
De politie vraagt mensen bij wie ook de buitenspiegels zijn gestolen om dit in elk geval te melden. “Ben jij slachtoffer? Doe dan aangifte. Heb je beelden van één van de diefstallen of heb je beelden waarop verdachte personen zichtbaar zijn? Deel deze dan met ons. We hopen zo snel de omvang in kaart te kunnen brengen en zicht op de dader(s) te krijgen”, aldus Politie Deurne Asten Someren. Tips doorgeven kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Lees ook: Dieven in regio Deurne hebben het voorzien op buitenspiegels van auto’s

Foto’s: politie Meijerijstad/still Omroep Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen