14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- DeurneDMG Radio voortaan in vrijwel heel Zuidoost-Brabant te ontvangen via Ziggo-mediabox

DMG Radio voortaan in vrijwel heel Zuidoost-Brabant te ontvangen via Ziggo-mediabox

DMG Radio is sinds kort in vrijwel heel Zuidoost-Brabant te ontvangen via de Ziggo-mediabox op kanaal 918. Sinds eind maart geeft Ziggo geen radiostations meer door via de kabel maar wanneer je op je tv kiest voor de radiopagina van Ziggo, kun je wel blijven luisteren naar verschillende radiostations.

Om DMG te luisteren met de mediabox van Ziggo, druk je op de knop ‘radio’ van je afstandsbediening. Daarna kies je voor ‘alle radiozenders’ en zoek je DMG Deurne op kanaal 918. Na het selecteren van DMG Deurne druk je op de knop ‘OK’ en zal de mediabox het radiosignaal van DMG afspelen via je tv. Heb je de Next mediabox van Ziggo, dan vind je DMG onder ‘Lokale Omroepen’.

Autoradio
Luisteren naar DMG Radio kan in de regio Deurne ook met een draagbare radio, wekkerradio of in de auto via 106.2 FM. Online kun je de radiozender van DMG beluisteren via verschillende apps van bijvoorbeeld TuneIn maar ook via dmgdeurne.nl en via de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store. Gebruik je de Nest Hub of Nest Mini van Google of een speaker met Alexa en wil je luisteren naar DMG, zeg dan “Hey Google (of Alexa) zet DMG Radio aan”. Je smartspeaker speelt dan DMG Radio af.

Draadantenne
Mensen in de gemeente Deurne die naar DMG Radio willen blijven luisteren op hun stereo-installatie die voorheen was aangesloten op de kabel van Ziggo, wordt aangeraden om de coaxkabel die nu is aangesloten tussen de radio en de contactdoos in de muur los te halen. Daarna schaf je een draadantenne aan die voor ongeveer drie euro verkrijgbaar is bij verschillende elektronicazaken maar ook online. Vervolgens sluit je die antenne aan op de connector van je radio waar eerst de coaxkabel op was aangesloten en kun je weer naar DMG Radio luisteren maar dan via de etherfrequentie 106.2 FM.

Andere providers
In de loop van dit jaar is DMG Radio niet alleen via de tv bij Ziggo te beluisteren maar ook bij alle andere providers via het tv-kanaal waar je alle radiozenders bij elkaar vindt. “We zijn achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen hiervoor”, legt DMG-voorzitter Iwan Gijsbers uit. “Tot een paar maanden geleden konden we met de radiodoorgifte via de kabel van Ziggo tot wel 80% van alle inwoners van Deurne bereiken maar door de komst van glasvezel in de gemeente zijn de luisteraars veel meer verspreid geraakt en hebben ze zich aangesloten bij andere providers.”

Enorme kosten
“Dus waar we eerst bijna iedereen konden bereiken via de kabel, moeten we nu ons signaal aanleveren bij de bijna dertig providers die actief zijn in onze gemeente. Door de komst van glasvezel worden we nu gedwongen om voor een heel dure constructie te kiezen om toch onze luisteraars te kunnen blijven bereiken. Dat gaan we natuurlijk wel doen ondanks de enorme kosten die erbij komen kijken omdat de luisteraar voor ons het allerbelangrijkste is”, legt de voorzitter van DMG uit.

Hieronder vind je de verschillende huidige mogelijkheden om naar DMG Radio te luisteren.

  • Via de televisie. Wie digitale televisie heeft van Ziggo, kan ook op tv naar de radio luisteren. Hoe dat werkt, is afhankelijk van de aangesloten mediabox. Met het stappenplan van Ziggo leest u hoe dat gaat. Dit is een kosteloze optie. Wel vraagt het wat handigheid met instellen. DMG Radio vind je dan op kanaal 918 in het radiomenu.
  • Met een FM-antenne. Ziggo-klanten kunnen een gratis antennekabel bestellen. Het signaal dat je ontvangt gaat via de ether oftewel door de lucht. Een makkelijke en kosteloze optie, DMG Radio ontvang je dan meteen weer op 106.2 FM. Ook via draagbare radio’s, wekkerradio’s en autoradio’s met FM-ontvangst, luister je naar DMG via 106.2 FM.
  • Met een digitale radio-ontvanger. Je kunt bij Ziggo ook een digitale ontvanger kopen, deze kost 50 euro. Het apparaat wordt verbonden met je huidige stereo-installatie. DMG Radio vind je op de digitale radio-ontvanger op kanaal 918.
  • Een nieuwe digitale internetradio kopen. Via elektronicazaken en webshops zijn tal van modellen te koop. DMG Radio ontvang je dan bijvoorbeeld via TuneIn.
  • Via Internet. Online zijn tienduizenden zenders van over de hele wereld te vinden, waaronder bekende zenders als Radio 1 tot en met Radio 6, BNR, Radio 10 Q-Music of DMG Radio. Deze kun je gewoon beluisteren via de browser van de computer, tablet of smartphone. DMG kun je ook ontvangen met de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen