29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneDMG-radioprogramma Alternaief blikt terug op 10 jaar regionale muziek tijdens 500ste uitzending

DMG-radioprogramma Alternaief blikt terug op 10 jaar regionale muziek tijdens 500ste uitzending

Het programma Alternaief van DMG Radio beleeft woensdag 12 januari de 500ste aflevering van de radioshow. Al tien jaar lang brengen presentatoren Dennis en Louie elke woensdagavond hét alternatieve geluid van de regio met veel aandacht voor lokale bands en festivals.

Woensdag vieren de twee radiomakers dat met een speciale 500ste uitzending met alleen maar regionale alternatieve muziek. “Ja echt 500 afleveringen, we schrokken er zelf ook van”, zegt DMG-dj Dennis Mansvelders. “Nooit gedacht dat ik het zolang uit zou kunnen houden met Louie maar gelukkig wordt de pijn regelmatig verzacht door een invalbeurt van onze vaste backup sidekick Yvonne.”

Hele lijst
De jubileumuitzending gaat er wel iets anders uitzien dan eigenlijk de bedoeling was. “Door de geldende maatregelen helaas geen groot festival, geen live optredens, geen gasten in de studio. Dan maar klein en fijn”, leggen Dennis en Louie uit. Dat was in de afgelopen jaren wel anders toen er door de jaren heen tientallen bands in de DMG-studio langskwamen. “Dat is echt een enorme lijst met hele gave acts uit de regio zoals Forre Sterra, Trip to Dover, Lokotov Mocktail, Dada’s Troost, Jay Jones, Vendetta Drive, Switched Off, The Ballet Bombs, Brother Moon, Red Jets, Diesel Ducks, Axley, Korte Rock, Rootsclub Mannen met Baarden, WESPENDIEF, In the Attic, Unknown Jet, Scarlet Oak, Cupid en DEGER. Maar dat zijn ze nog lang niet allemaal, dus sorry als ik iemand vergeten ben”, lachen de DMG-dj’s.

Agitator
“Ook heel gaaf was de uitzending met Agitator in 2018”, vertelt Mansvelders enthousiast. “Toen hadden we een gecombineerde uitzending van ons programma Alternaief en het programma na ons; Time to Rock met Bas Aldenzee. Agitator past perfect in allebei de radioshows dus we hebben toen 36 trays sinas in huis gehaald en de zeven mannen van de band uitgenodigd voor een uitgebreide special vol sterke verhalen uit het toen bijna 20-jarig bestaan van de band”. Louie voegt toe: “En niet te vergeten, de BMM-festivals in De Roos waar beginnende bands uit Deurne een podium krijgen. Daar zijn we met Alternaief ook altijd nauw mee verbonden.”

Spotlight
Geen groot feest dit jaar maar Dennis en Louie van DMG doen wel wat ze het liefste doen met AlterNaief: de regionale bands en acts in de spotlight zetten. Dus deze woensdag alleen maar regionale muziek op DMG Radio, leggen de twee presentatoren uit “De beste muziek uit de regio Zuidoost-Brabant die voorbij gekomen is in 500 afleveringen AlterNaief. Zoveel singles, albums, promo’s, demo’s op de platenspeler en zoveel toffe gasten te gast in de studio: we maken een selectie van de gaafste tracks maar luisteraars mogen ons natuurlijk ook vertellen welke bands we zeker niet moeten vergeten te draaien woensdag. Dus stuur even een mailtje naar dennismansvelders@dmgdeurne.nl en geef het door.”

De 500ste uitzending van Alternaief hoor je woensdag 12 januari van 19.00 tot 21.00 uur op DMG Radio via 106.2 FM en overal online via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen