12.4 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneDrie raadsleden CDA verder als ‘Onafhankelijke Groep Deurne’; nieuwe fractie bij DMG...

Drie raadsleden CDA verder als ‘Onafhankelijke Groep Deurne’; nieuwe fractie bij DMG Radio over afsplitsing

De drie raadsleden die zich afsplitsen van CDA Deurne zullen zaterdagochtend rond 11.10 uur op DMG Radio toelichten waarom ze de beslissing hebben genomen om een onafhankelijke nieuwe fractie te vormen. Carline Sterk, Riny van Leeuwen-Berkvens en Benny Munsters hebben de burgemeester deze week laten weten verder te gaan als de ‘Onafhankelijke Groep Deurne’.

Afgelopen dinsdag lekte een brief uit waarin in eerste instantie leek alsof CDA Deurne zich van de landelijke partij wilde afsplitsen. Maar het verhaal lag nog wat ingewikkelder; hoewel het Deurnese CDA met een kritische blik kijkt naar de koers van de moederpartij, blijft CDA Deurne bestaan. Echter de drie raadsleden van de partij splitsen zich af en starten een nieuwe fractie als ‘Onafhankelijke Groep Deurne’.

Begrip
De leden van CDA Deurne werden woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen en hebben gesproken met Sterk, Van Leeuwen-Berkvens en Munsters. CDA Deurne betreurt de beslissing maar heeft er wel begrip voor. “Na de vele gesprekken, toezeggingen en beloftes van de afgelopen tijd, zien we echter nog altijd een partij die in belangrijke politieke dossiers niet meer opkomt voor ‘gewone’ mensen en geen oog meer heeft voor het leed en de onzekerheid die achter een politiek dossier schuil gaan”, geven de drie raadsleden aan die zich afsplitsen.

‘Gewone’ mensen
Omdat ze ondanks alle inspanningen van de lokale fractie van het CDA onvoldoende aanknopingspunten zien dat hier binnen de partij verandering in gaat komen, is er voor Carline Sterk, Riny van Leeuwen-Berkvens en Benny Munsters geen andere mogelijkheid dan verder gaan als onafhankelijke fractie: “De manier waarop door het CDA met ‘gewone’ mensen omgegaan wordt is niet te verenigen met waar wij voor staan. Als personen, maar ook als lokale raadsfractie komen we steeds verder in de knel en verliezen we onze eigen geloofwaardigheid. Het belemmert ons functioneren en het verwezenlijken van de idealen en lokale politieke lijn die wij samen met bestuur en de leden in ons lokale verkiezingsprogramma hebben opgenomen.”

Toekomst
Voor het CDA in Deurne betekent het vertrek van de raadsleden dat de partij door de afsplitsing ineens alle zetels verliest in de gemeenteraad. Wat dit inhoudt voor de toekomst van de lokale CDA-fractie is nog onduidelijk, ook de afgesplitste fractie blijkt uit de brief nog op zoek te zijn naar hoe het nu precies verder moet: “Het feit dat onze wegen moeten scheiden van die van het CDA betekent niet dat wij graag afscheid willen nemen van het bestuur en de leden. Het liefste zouden wij samen met u de stap naar onafhankelijkheid zetten. Wij zouden alle steun – in welke vorm dan ook – bij het opbouwen van een nieuwe toekomst dan ook zeer waarderen”, melden Munsters, Sterk en Van Leeuwen-Berkvens in de brief aan de CDA-leden.

Interview DMG Radio
Zaterdagochtend is het drietal te gast in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door om meer te vertellen over de plannen van de ‘Onafhankelijke Groep Deurne’. Rond 11.10 uur schuiven de drie raadsleden aan om de koers die ze in hun brief hebben aangegeven toe te lichten: “Als onafhankelijke fractie willen we de komende tijd verder invulling gaan geven aan onze politieke idealen, waarvoor het gezamenlijk omarmde lokale verkiezingsprogramma uitgangspunt vormt.”

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen