12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneDuizenden bomen die verdwijnen door reconstructie N270 worden gecompenseerd met nieuwe aanplant

Duizenden bomen die verdwijnen door reconstructie N270 worden gecompenseerd met nieuwe aanplant

Eigenlijk zou in december vorig jaar gestart worden met de kap van 210 bomen langs de Langstraat (N270) in Deurne en 1,3 hectare van het Walsbergse bos, maar Stichting Boombelijd dwong via een rechter af dat er grondiger onderzoek zou worden gedaan. Ook wilde de natuurbelangenvereniging dat er als compensatie op zijn minst evenveel nieuwe bomen zouden worden geplant als er worden gekapt. Daarover zijn de stichting en de provincie het nu deze week eens geworden.

Voor de 210 bomen die verdwijnen, komen er op andere plekken in de gemeente Deurne 210 stuks voor terug. Ook de 1,3 hectare van het Walsbergs bos wordt gecompenseerd door uitbreiding van het Zandbos met 1,3 hectare. Stichting Boombelijd schat dat het hierbij in totaal gaat om 5.000 tot 10.000 bomen. De aanplant hiervan moet binnen 3 jaar worden gerealiseerd.

Veiligheid
Vanwege de nieuwe afspraken met de provincie zal Stichting Boombelijd de voorlopige voorziening die was aangevraagd bij de rechter intrekken. De bomen moeten worden gekapt om de veiligheid, doorstroming en leefbaarheid op en rond de weg tussen Deurne en de grens met Limburg te verbeteren.

Start
Strukton Civiel dat in opdracht van de provincie de reconstructie van de N270 uitvoert, kan nu eindelijk van start met de vernieuwing van de N270. Er komen drie kruispunten met verkeerslichten ter hoogte van de Oude Graaf/Riet en Nachtegaalweg en één bij de Limburgse grens. Verder worden alle erfaansluitingen verwijderd, komen er parallelwegen en worden de fietsvoorzieningen verbeterd.

Dodenweg
De aanpassingen moeten de N270 veiliger maken omdat de weg hoog staat in de lijst van meest dodelijke wegen van Brabant. DMG maakte eerder een documentaire over de onveilige situatie op de Langstraat en de zorgen van omwonenden die je hieronder kunt bekijken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen