14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneJubileumjaar Deurne 1300 officieel gestart met fotoroute

Jubileumjaar Deurne 1300 officieel gestart met fotoroute

Met het hijsen van een speciale vlag opende Burgemeester Greet Buter vrijdagmiddag 26 februari officieel het themajaar Deurne 1300 waarin het dertienhonderdjarig bestaan van de plaats wordt gevierd. Samen met het college van B&W was dit de eerste gezamenlijke handeling met de nieuwe burgemeester. 

Terugkijkend in de geschiedenis dateert de oudste vermelding van de plaatsnaam Deurne uit het jaar 721, toen het nog Durninum heette. Dit betekent dat Deurne in 2021 dertienhonderd jaar bestaat. Hiervoor staan diverse activiteiten op het programma. Het jubileum jaar zal door de corona perikelen anderhalf jaar duren.

Fotoroute door Deurne
Een van die activiteiten is de fotoroute door Deurne, die vandaag officieel geopend is met het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van de routefolder door de burgemeester. De route is te zien in etalages van diverse winkels in het centrum van Deurne. 

Bijzondere gebouwen en haar bewoners
De foto’s van de nieuwe tijdlijn door Deurne zijn gemaakt door Fotoclub Optika. De gefotografeerde gebouwen en haar bewoners vertellen het verhaal van dertienhonderd jaar Deurnese geschiedenis. De leden van Fotoclub Optika hebben verschillende gemeentelijke en rijksmonumenten met hun huidige bewoners in Deurne gefotografeerd. Bij elke foto in de etalage staat een stukje informatie over het pand en haar bewoners. 

Gezamenlijke inspanning
De tijdlijn heeft een lengte van anderhalve kilometer en bestaat uit vijftig foto’s. De gratis routefolder is verkrijgbaar bij Ijssalon Italia en Foka Deurne. Het initiatief voor de tijdlijn is afkomstig van Fotoclub Optika, Centrummanagement Deurne en VVV Deurne en werd gemaakt onder de vlag van Deurne Palet de Peel. Dat is een campagne met ieder jaar een ander thema waarbij Deurne en de Peel centraal staan. De tijdlijn is mede mogelijk gemaakt door Spiegel Crossmedia Communicatie en Quickprint Deurne.
Meer informatie over de tijdlijn vind je op www.deurne1300.nl

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen