11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneDuurzaamheid en gezelligheid treffen elkaar op Markt Groen Deurne

Duurzaamheid en gezelligheid treffen elkaar op Markt Groen Deurne

Ondanks de hoge temperaturen kwamen zondag veel geïnteresseerden een kijkje nemen bij de Markt Groen Deurne. Bij 27 kraampjes konden bezoekers kennismaken met verschillende lokale initiatieven op gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Tijdens het evenement werd door natuur- en milieucentrum de Ossenbeemd ook de jaarlijkse duurzaamheids- en Fairtradeprijs uitgereikt. Deze ging dit keer naar Voedselbos Heieind.

Uit handen van voorzitter Jacques Moors van de Ossenbeemd kregen de elf initiatiefnemers een cheque van 1.500 euro voor hun samenwerking, waarbij ze een maisveld hebben veranderd in een voedselbos voor duurzame voedselproductie. Daarnaast werd een bord onthuld vanwege de samenwerking tussen het Platform Global Goals Deurne en de Ossenbeemd die extra aandacht schenken aan global goal 13: klimaatactie.

Waterstof
Op de markt konden bezoekers ook een Toyota Mira bekijken; een auto die op waterstof rijdt. “De Ossenbeemd ontwikkelt zich steeds verder als centrum voor duurzaamheid en dan past op onze jaarlijkse markt zeker ook aandacht voor duurzaam vervoer”, zegt Jacques Moors.

Verder presenteerden lokale duurzame bedrijven en organisaties zich op het terrein van de Ossenbeemd aan het Haageind. Zo waren er streek-, Fair trade- en gezondheidsproducten verkrijgbaar en voor gezonde voeding konden geïnteresseerden terecht bij Bijzonder Brabants, Holtens Molen en de eetbare insecten van Derix. Energy Port Peelland en het Energieloket van EnergieHuis Slim Wonen gaven uitleg over energiebesparing.

DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte een fotoreportage van de Markt Groen Deurne.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen