28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneEbusco bouwt 23 nieuwe elektrische bussen voor vervoersbedrijf in Duitse stad Potsdam

Ebusco bouwt 23 nieuwe elektrische bussen voor vervoersbedrijf in Duitse stad Potsdam

Ebusco gaat 23 nieuwe elektrische bussen bouwen voor de Duitse stad Potsdam. De elektrische busfabrikant uit Deurne heeft hiervoor een contract getekend met Verkehrsbetrieb Potsdam.

Het gaat om bussen van het Ebusco 3.0 model. De fabrikant uit Deurne gaat voor de Duitse stad 10 bussen van 12 meter en 13 bussen van 18 meter maken. Hoeveel geld er met de overeenkomst is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Pantograaf
De bussen moeten in 2025 gaan rijden in de regio Potsdam. Deze 23 bussen zullen voor het opladen worden uitgerust met een pantograaf. Het zijn de eerste bussen van het Ebusco 3.0 model die een pantograaf krijgen. Verschillende 2.2 modellen hebben deze oplaadmogelijkheid wel al.

Emissievrij
Verkehrsbetrieb Potsdam vervoert jaarlijks meer dan 30 miljoen passagiers. De Duitse vervoerder wil werken aan een geleidelijke vermindering van de CO2-uitstoot die voortkomt uit het busvervoer. Het doel is dat het openbaar vervoer in de regio Potsdam vanaf 2031 emissievrij is. “We zijn verheugd dat we onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen blijven delen en een sleutelrol blijven vervullen bij de succesvolle implementatie van elektrische bussen”, zegt Ebusco-Sales Director Patrick Oosterveld over de nieuwe samenwerking.

Potsdam wordt niet de eerste buitenlandse stad waar de bussen van Ebusco gaan rijden. Op dit moment rijden er al elektrische bussen van de Deurnese fabrikant in onder meer Berlijn en München.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen