20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneEbusco introduceert compact en mobiel energieopslag- en laadsysteem

Ebusco introduceert compact en mobiel energieopslag- en laadsysteem

Busfabrikant Ebusco uit Deurne heeft een nieuw compact en mobiel energieopslagsysteem ontwikkeld dat tegelijkertijd meerdere elektrische voertuigen of een bus snel kan opladen. De bussenbouwer onthulde het systeem vrijdagmiddag bij de opening van de Busworld-conferentie, die deze week in Brussel plaatsvindt.

CEO Peter Bijvelds van Ebusco zegt dat de introductie van de Ebusco Energy FLEX kan helpen bij het overwinnen van de uitdagingen die de elektrische transitie met zich meebrengt: “Een innovatieve oplossing die ontworpen is om aan de huidige vraag naar efficiënt energiegebruik op de markt te voldoen.”

Groene energie
De Ebusco Energy FLEX is een zelfrijdend energieopslagsysteem met een batterijcapaciteit van 184 kWh. De nieuwe innovatie kan volgens Ebusco ook helpen om een overbelast elektriciteitsnet tegen te gaan. De Ebusco Energy FLEX kan rechtstreeks worden aangesloten op groene energie afkomstig van onder andere zonnepanelen en windturbines.

Het systeem heeft een laadsnelheid van 60 kW, dit is voldoende voor het opladen van meerdere elektrische auto’s of een bus. Omdat de Energy FLEX een combinatie is van energieopslag en energievoorziening en flexibel kan worden ingezet, hoeft er geen permanente installatie te zijn om elektrische voertuigen van hernieuwbare energie te voorzien.

Foto’s: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen