-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneEbusco verovert Duitse markt met elektrische bussen uit Deurne

Ebusco verovert Duitse markt met elektrische bussen uit Deurne

Het aantal nieuwe orders uit Duitsland voor elektrische bussen van Ebusco blijft maar stijgen. Voor de regio Baden-Württemberg zijn er tien elektrische bussen besteld. Vervoerder Stadtwerke München heeft na hun aankoop van twaalf Ebusco 2.2bussen en twee 3.0 bussen, nog eens veertien Ebusco 18-meter bussen besteld. En in de Duitse stad Fürth staan drie van diezelfde bussen op de bestellijst.

De Duitse openbaar vervoerders hebben de smaak van Ebusco te pakken. Het gaat goed met de busfabrikant uit Deurne maar nog niet iedereen is zich bewust van de mogelijkheden met elektrische bussen, ziet oprichter Peter Bijveld: “Het is belangrijk om vroeg in contact te komen. Dan kunnen we kijken wat er écht nodig is en wat er mogelijk is. Soms wordt iets niet gevraagd omdat er wordt gedacht dat het niet kan.”

Zuidwest Duitsland
Südwestdeutsche Landesverkehrs-GmbH (SWEG) heeft een order geplaatst voor tien 2.2 bussen en tien laadsystemen. Het openbaar vervoerbedrijf in Zuidwest Duitsland beheert samen met haar dochterondernemingen een vloot van 470 bussen. SWEG koos bewust voor de Low Floor elektrische bussen vanwege de prijs, garantie en lage onderhoudskosten. De bussen zullen gaan rijden in de regio Baden-Württemberg.

München
Stadtwerke München breidt hun vloot uit met veertien 18-meter 2.2 bussen van Ebusco. De levering staat gepland voor de eerste helft van 2023. Het vervoersbedrijf in München heeft al twaalf Ebusco 2.2 12 meter bussen die in de binnenstad van München rijden en onlangs zijn daar nog twee Ebusco 3.0 bussen bijgekomen, die in de Duitse stad hun wereldprimeur beleefden.

Comfort
Ebusco heeft ook een contract getekend met Infra Fürth Verkehr GmbH voor drie van de 18-meter Ebusco 2.2 bussen, deze worden eind 2022 geleverd en gaan rijden in de regio Fürth. Belangrijke reden voor Infra Fürth om te kiezen voor de Deurnese bussen, is dat Ebusco’s onderhoudspartner AGK Fürth op dezelfde locatie gevestigd is als Infra Fürth. Dit zorgt ervoor dat onderhoud en reparatie altijd vakkundig en snel kunnen worden georganiseerd. Ook het comfort van de passagiers speelde een rol voor de Duitse openbaar vervoerder. De bussen beschikken onder andere over USB-poorten en er is wifi aanwezig in de bus.

Berlijn en Frankfurt
Eerder haalde Ebusco ook al een opdracht binnen van 90 Ebusco 2.2 bussen voor Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) in de stad Berlijn en 12 elektrische 2.2 bussen voor vervoerder Transdev in Frankfurt.

Lees ook:

Opnieuw 3 mega-orders Ebusco voor bussen in Berlijn, Frankfurt en Kopenhagen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen