17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneEerste stormschade Ciarán in Deurne; boom waait om in Trimpertstraat en tak...

Eerste stormschade Ciarán in Deurne; boom waait om in Trimpertstraat en tak breekt af aan Schelde

Storm Ciarán heeft ook in Deurne donderdag de eerste schade aangericht. In de Trimpertstraat waaide een boom om die vervolgens de weg blokkeerde. Even daarvoor brak een grote tak af van een boom aan de Schelde, vlakbij de Jumbo-supermarkt in de Koolhof. Zover bekend raakte niemand gewond.

Op verschillende plekken in de regio wordt op dit moment stormschade gemeld door de zware windstoten. Omdat veel bomen nog in blad staan, vangen ze meer wind en is de kans op omvallen groot.

Hoogtepunt
Tot nu toe werd de zwaarste windstoot vandaag gemeten in Gilze-Rijen, deze had een snelheid van 97 kilometer per uur. Het hoogtepunt van de storm wordt pas in de loop van de middag verwacht. Het KNMI heeft daarom vanaf vanochtend om 11.00 uur code geel afgegeven voor de regio Deurne. In de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland geldt zelfs code oranje.

De NS raadt reizigers vanwege de storm aan om vandaag zover mogelijk niet met de trein te reizen. Donderdagochtend belandde er een boom op het spoor tussen ‘s-Hertogenbosch en Oss, waardoor er minder treinen reden. Daarnaast heeft de NS uit voorzorg de dienstregeling tussen Roosendaal en de provincie Zeeland aangepast.

Verkeer
Ook automobilisten worden gewaarschuwd door de ANWB: “Door de regen en de verwachte zware windstoten kan de vertraging vandaag in het verkeer snel oplopen. Bij regen houden automobilisten meer afstand en de verwachte zware windstoten maken het dan extra onstuimig. De donderdag is doorgaans al een hele drukke dag op de weg.”

Op de N65 van Den Bosch naar Tilburg is bij Berkel-Enschot vanmorgen een boom op vier rijdende auto’s gevallen. De voertuigen raakten zwaar beschadigd. Vier ambulances kwamen ter plaatse om vijf personen, waaronder een kind na te kijken in de ambulance. Eén man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

 

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen