9.1 C
Deurne
dinsdag 20 februari 2024
Home- DeurneExclusief interview Nobelprijswinnaar Guido Imbens op DMG Radio

Exclusief interview Nobelprijswinnaar Guido Imbens op DMG Radio

Oud-leerling van het Peelland College Guido Imbens die afgelopen maandag de Nobelprijs voor economie heeft gewonnen, is zaterdag 16 oktober te gast in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door. Om 10.30 uur zal hij vertellen over zijn werk waar hij de prestigieuze prijs voor heeft ontvangen.

De 58-jarige Imbens is een van de drie winnaars van de Nobelprijs voor economie. Hij krijgt samen met de Joshua Angrist (Massachusetts Institute of Technology) de ene helft van de prijs voor hun onderzoek naar causale verbanden tussen opleiding, leeftijd, en werk. David Card (University of California) krijgt de andere helft voor zijn onderzoek naar de arbeidsmarkt. Guido Imbens is als hoogleraar toegepaste econometrie en economie verbonden aan de Stanford University in Californië en wordt gezien als een van de meest vooraanstaande econometristen van de wereld.

Peelland College
Hij wordt om 10.30 uur op DMG Radio geïnterviewd door presentator Ivan van Oosterhout. Er wordt gesproken over het werk waarvoor Imbens de prijs heeft gekregen maar ook over zijn tijd die hij doorbracht op het Peelland College in Deurne. Voorafgaand aan het gesprek met de kersverse Nobelprijswinnaar, is een interview te horen met oud-economiedocent John Clerx die Imbens wist te enthousiasmeren over economie en de reden was om verder te gaan in die studierichting.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: Stanford University

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen