4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneFittesten weer goed bezocht

Fittesten weer goed bezocht

Het was een drukte van belang en het ging er sportief aan toe, in het gemeentehuis van Deurne. Leef! organiseerde -voor het eerst op deze locatie- de jaarlijkse fittesten voor 55 plussers. De testen zijn al jaren een succes, ook dit keer meldden zich 140 deelnemers aan. Negen testen gaven de enthousiaste belangstellenden een beeld van hun algehele gezondheid.

Om lange rijen te voorkomen, moesten deelnemers zich inschrijven op een tijdvak. Dit was een goede zet, want er was er voldoende gelegenheid om de testen rustig en met aandacht te doorlopen. De testen gaven de deelnemers duidelijkheid over hun bloeddruk, longvolume, lichaamssamenstelling, oog/hand coördinatie, lenigheid, reikwijdte, uithoudingsvermogen en fijne motoriek. Waarden die binnen de norm vallen, werden door de testers (allen vrijwilligers) gemarkeerd met groen of geel en hier werd duidelijk dat competitiedrang ook senioren niet vreemd is. De sport was om zoveel mogelijk groen te scoren.

Bloeddruk
In de eerste helft van de middag werd de bloeddruk van de toen aanwezige deelnemers flink op de proef gesteld, in de draaideur die toegang biedt tot het gemeentehuis werd een arrestatie verricht. Een ongenode gast kreeg lik op stuk en werd afgevoerd naar het bureau.

Testresultaten
Na het doorlopen van de testen, konden deelnemers onder het genot van koffie met een koekje aansluiten bij één van de zes presentaties, deze werden gegeven door de consulenten seniorensport van Leef! en een fysiotherapeut van Zorgboog in Balans. Er werd uitleg over de testresultaten en tips om die eventueel te verbeteren.
Alle testresultaten worden verwerkt, zodra dit klaar is, zullen de resultaten worden gepubliceerd door Leef! Naar verwachting is tegen het einde van het jaar bekend hoe gezond 55 plus Deurne is ten opzichte van de rest van het land.

Beweeglessen
Voor wie graag meer wil gaan bewegen, wordt er deelnemers aam de fittesten vanaf medio oktober een serie van tien beweeglessen aangeboden. Er zullen diverse sporten de revue passeren, doel is om te ontdekken wat bij je past en door te stromen naar de betreffende vereniging.

Volgend jaar weer
Dat Deurnese senioren graag willen weten hoe het met hun gezondheid gesteld is, blijkt wel uit de niet aflatende belangstelling voor de jaarlijkse testdagen.
“We zijn hier al voor de derde keer” vertelt een vrouw die samen met haar man deelneemt “De resultaten van eerdere jaren hebben we bewaard, zo kunnen we kijken of we beter geworden zijn. Volgend jaar melden we ons weer aan!”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen