7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneFractie VVD wil met inwoners Deurne in gesprek over grote nieuwbouwambities in...

Fractie VVD wil met inwoners Deurne in gesprek over grote nieuwbouwambities in gemeente

De gemeente Deurne staat voor een ambitieuze uitdaging: het bouwen van maar liefst 10.000 nieuwe woningen. De Deurnese VVD wil tijdens een informatiebijeenkomst met inwoners van gedachten wisselen over dit grootschalige project en wil met hen in discussie gaan over hoe dit in goede banen geleid moet worden.

Met als thema ‘De Schaalsprong’ wil de politieke partij mensen bijpraten over onder meer de afspraken die door 21 gemeenten zijn gemaakt binnen de Metropool Regio Eindhoven (MRE). Daarbij wil de VVD ingaan op wat dit voor Deurne betekent wat betreft bijvoorbeeld de impact op wegen, onderwijs, gezondheidszorg, en groenvoorzieningen.

Maakindustrie
“De regio is volop in ontwikkeling, en de vraag naar woningen, bedrijventerreinen, arbeidskrachten en mobiliteit groeit gestaag. Deurne, met zijn sterke en kennisintensieve maakindustrie, is een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en leven”, zegt de VVD. De partij ziet hierdoor kansen, maar signaleert ook dat er stevige uitdagingen liggen: “Hoe kunnen we deze nieuwe woningen op een duurzame en leefbare manier realiseren? Waar moeten de nieuwe woningen en bedrijven komen?”

Discussie
Aan het einde van de bijeenkomst wil de politieke partij ook gelegenheid geven voor feedback en discussie: “Wij horen graag jouw visie en ideeën tijdens deze belangrijke bijeenkomst. Jouw mening telt!” Onder het genot van een hapje en een drankje gaan de partijleden het laatste uur van de informatieavond het gesprek aan met de bezoekers. “Wat willen de bewoners zelf? De beste ideeën ontstaan vaak aan de bar. Samen maken we van Deurne een toekomstbestendige en bloeiende gemeente”, aldus de VVD

De bijeenkomst met als thema ‘De Schaalsprong’ vindt plaats op donderdag 29 februari bij Gastrobar Jut & Jul aan de Markt in Deurne en duurt van 19.30 tot 23.00 uur. De entree is gratis.

Lees ook: Er moeten 1800 nieuwe woningen in Deurne komen maar niet iedereen is daar blij mee

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen