12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- St. JozefparochieGeen winst voor SJVV in duel tegen Bieslo in Beesel (3-2)

Geen winst voor SJVV in duel tegen Bieslo in Beesel (3-2)

Opnieuw een bewogen week voor de roodwitten met het overlijden SJVV-icoon Karlo Vullings en een duel in Beesel dat dit keer niet werd afgesloten met een overwinning. Tegen Bieslo begon SJVV nog aardig aan de wedstrijd, maar zakte het daarna door de ondergrens tegen de fysiek sterk spelende tegenstander, met als eindresultaat een 3-2 nederlaag.

Wedstrijdverslag door Ron van de Werf

In de eerste tien minuten een goede actie van Lars van Kuijlenburg die een beter lot verdiende: zijn schot met links ging hoog over. Ook Bart Kuunders was dichtbij een doelpunt, maar zijn vrije trap zeilde rakelings langs de kruising. Beste kans was voor Remco van den Akker op aangeven van Nick Teeuwen, maar hij zag zijn ingezet geblokt worden door de keeper.

Feller
Bieslo zag dat het er een schepje bovenop moest doen en ging wat feller de duels in. SJVV ging hier te vaak niet in mee en dat zorgde ervoor dat het spel slordiger werd en het spelbeeld kantelde. Toch was er nog niet veel aan de hand, want Bieslo wist ook in de eerste helft nauwelijks kansen te creëren.

De eerste echte grote kans was dan wel weer meteen raak, maar om die ban te breken had het wel de hulp van SJVV nodig. Een voorzet werd niet goed verwerkt, waardoor de bal pardoes voor de voeten van een van de voorwaartsen belanden pal voor de neus van Bodhi van Selow, die de inzet nog bijna kon keren, maar de bal alsnog tergend langzaam onder zich door de goal in zag rollen.

Eindstation
De tien minuten na rust begon SJVV weer wat beter in het ritme te komen en de balcirculatie ging dan ook omhoog. Tot aan het vijandelijk doelgebied werd er vaker goed gecombineerd, maar even vaak was dat ook het eindstation. Daarna gooide Bieslo weer meer body in de strijd en werd SJVV weer wat slordiger. Balverlies op het middenveld leidde dan ook prompt de 2-0 in.

Via verschillende schijven werd uiteindelijk de bal naar zijkant gebracht, waar laag werd voorgegeven. Een instormende Bieslo-speler hoefde hier zijn voet maar tegenaan te zetten en verdubbelde hiermee de achterstand voor SJVV. Alsof het nog niet moeilijk genoeg was om hiervan terug te komen, werd het even later zelfs nog 3-0 voor de thuisploeg. Een hoge bal viel over de verdediging recht in de voeten van de spits, die het ronde leer kiezelhard in de korte hoek knalde.

Alles of niets
SJVV wilde kost wat kost toch resultaat halen en ging weer alles of niets spelen. Het leverde aan beide kanten constant gevaarlijke situaties op, waarbij in eerste instantie de ingevallen Job van Neerven een kans voor zichzelf leek te creëren, maar in het doelgebied een flinke zet in zijn rug kreeg. De scheidsrechter wilde hier niets van weten en liet doorspelen. Met Kuunders inmiddels in de spits erbij wist het uit een corner wel te scoren.

Diezelfde Kuunders kopte een hoekschop van Remco van den Akker perfect raak. Even later was het Job van Neerven die zichzelf langs een centrale verdediger wist te worstelen, maar net genoeg werd gehinderd om de bal niet het laatste zetje te kunnen geven.

Aansluitingstreffer
Mede door tijdrekken van Bieslo liet de scheidsrechter lang doorvoetballen, waardoor de kansen, vooral gezien de heenwedstrijd, zeker nog niet verkeken waren. Maar ook nu moest alles goed vallen. Eén van die momenten kwam daarna nog toen Nick Teeuwen met zijn druk de centrale verdediger tot een foutje dwong. Oog in oog met de keeper miste hij, maar in tweede instantie kon hij voorleggen op de inkomende van Neerven, die van dichtbij de aansluitingstreffer kon maken.

Bodhi van Selow onderscheidde zich door aan de andere kant SJVV in de wedstrijd te houden door middel van een katachtige reflex in een 1-op-1-situatie. De uitploeg drong daarna nog flink aan, maar uiteindelijk werd er, gezien het spelbeeld, toch een terechte 3-2 nederlaag geleden.

Hierdoor werd het gat richting Koningslust weer verhoogd naar 5 punten, waardoor plek 3 nog zeer lastig lijkt te gaan worden met nog 3 wedstrijden te gaan. De kans is echter nog niet verkeken en komende zondag speelt SJVV tegen VVV’03. Die dag staat in het teken van een feestje dat is georganiseerd door Dames 1. In eerste instantie Super Sunday, inmiddels omgedoopt tot Super Karlo Sunday; nog een laatste keer om deze SJVV-clubheld te eren.

Lees ook: SJVV-trainer Karlo Vullings overleden; ‘We verliezen een echte clubman’

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen