19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneGlobal Goals Deurne geeft voorproefje van groot festival later dit jaar

Global Goals Deurne geeft voorproefje van groot festival later dit jaar

Ze hadden eigenlijk het plan om op 26 juni al een groot festival te organiseren maar door verschillende oorzaken is dat evenement nu verplaatst naar zondag 18 september. Om de mensen toch op zondag 26 juni al kennis te laten maken met de activiteiten van Global Goals, is er die dag een voorproefje van het grote festival in september.

Op de Markt in Deurne wordt in de vorm van de Global Goals Deurne Kick Off een middag gehouden met onder meer optredens van Deurnese artiesten zoals de zangers Bill, Henry en Pernilla Stokmans-Koolen en vier jonge muzikale talenten van het Willibrord Gymnasium.

Jules de Corte
Als speciale gast komt Ernst de Corte, zanger en zoon van de in Deurne bekende Jules de Corte. Hij zingt sinds een paar jaar de liedjes van zijn overleden vader met teksten die nog steeds heel actueel blijken te zijn en passen bij de Global Goals.

Fair Trade keurmerk
Er komen die zondagmiddag ook gasten uit de politiek naar Deurne. Dit zijn Tweede Kamerlid Inge van Dijk van het CDA en lid van de Brabantse Provinciale Staten, Jade van der Linden van Groen Links. Kamerlid Van Dijk zal samen met burgemeester Greet Buter het Fair Trade keurmerk uitreiken aan diverse parochies in Deurne.

Politiek Jongeren Terras
Jade van der Linden zal spreken en daarna in discussie gaan met jongeren op het Politiek Jongeren Terras samen met de Deurnese wethouder Tom Oomen. Ook zullen mensen van de vele organisaties die een zogeheten Global Goalteam hebben opgezet, iets vertellen over hun Goal.

De Global Goals Deurne Kick Off vindt zondag 26 juni plaats op de Markt in Deurne en duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Zaterdag 18 juni is Maartje Aarts van Global Goals te gast in het radioprogramma Deurne Draait Door en vertelt ze rond 11.30 uur op DMG Radio meer over het evenement.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen