4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneGreet Buter van start als nieuwe burgemeester van Deurne

Greet Buter van start als nieuwe burgemeester van Deurne

Greet Buter is maandagochtend begonnen aan haar eerste werkdag als burgemeester van Deurne. Zij volgt Hilko Mak op, die afgelopen week met pensioen is gegaan.

Buter (53) is de eerste vrouwelijke burgemeester van Deurne. Nieuw is de politiek niet voor haar; ze was hiervoor wethouder voor de Partij van de Arbeid (PvdA) in de gemeente Laarbeek. “Het is een mooie en eervolle taak om burgemeester te mogen zijn van Deurne. Ook al loopt alles door corona anders dan verwacht, vanaf nu ga ik voluit aan de slag”, zegt Buter in haar welkomstboodschap.

‘Geland’
De nieuwe burgemeester volgde het vwo aan het Macropediuscollege in Gemert en studeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na afronding van het Doctoraal Bedrijfscommunicatie was ze actief als communicatieadviseur en tekstschrijver bij onder meer woningcorporatie Trudo, MEE Zuidoost-Brabant en de gemeente Veghel. Buter: “Inmiddels ben ik geland in Deurne, waar mijn man en ik een huis hebben gekocht. Ik kijk ernaar uit om u allemaal te ontmoeten. Eerst zoals het kan en later zoals we dat allemaal graag willen.”

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen