17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneHondenfokker in Deurne opnieuw in de fout; inspectiedienst haalt weer 25 honden...

Hondenfokker in Deurne opnieuw in de fout; inspectiedienst haalt weer 25 honden weg

Bij de hondenfokkerij in Deurne waar anderhalve maand geleden 21 verwaarloosde honden werden meegenomen, heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) vorige week opnieuw 25 volwassen honden in bewaring genomen die dringend medische zorg nodig hadden.

Hoewel volgens de inspectiedienst de huisvesting en hygiëne deze keer een stuk beter op orde was, trof deze net als bij vorige controle honden aan met vervilte vachten, schurftmijtinfecties en verwaarloosde gebitten. Ook nam de inspectiedienst drie pups mee die hoorden bij een in bewaring genomen moederhond en die te jong waren om ze te scheiden van de ouder.

Nieuwe controle
De fokker kreeg proces-verbaal omdat hij had verzuimd de honden adequaat door een dierenarts te laten behandelen. De kosten hiervan zal de hondenhandelaar alsnog moeten betalen. Voor de andere tachtig honden die de fokker heeft, kreeg hij van de inspectiedienst de opdracht om de dieren beter te verzorgen. De dieren zijn in groepen ondergebracht in een woonhuis, op een zolder en in paardenstallen. Binnenkort volgt een nieuwe controle. Als dan blijkt dat de resterende honden nog niet gezond zijn of onder behandeling van een dierenarts staan, dan kan de handelaar rekenen op sancties.

In het vizier
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en politie hebben de fokker al langer in het vizier. Hij zou eerder broodfokkerijen hebben gehad in de gemeenten Veldhoven, Overbetuwe en Stein. Elke keer als het hem te heet werd onder de voeten, verdween de man om in een andere gemeente weer opnieuw te beginnen met zijn activiteiten.

Lees ook: Verwaarloosde en zieke dieren in beslag genomen bij hondenfokkerij in Deurne

Foto: LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen