7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneIJsbeertjes halen recordopbrengst van 4.416 euro binnen voor Speeltuin De Speuldries

IJsbeertjes halen recordopbrengst van 4.416 euro binnen voor Speeltuin De Speuldries

De 59 als ijsbeer verklede kinderen die afgelopen zaterdag door de straten van Deurne trokken, hebben er voor gezorgd dat de collecte voor De Speuldries een recordopbrengst heeft opgeleverd. De ijsbeertjes hebben in totaal 4.416 euro ingezameld.

Het bedrag wordt ingezet voor het onderhoud van het terrein en de toestellen van de gratis toegankelijke speeltuin in de Sint Jozefparochie.

“Ongelooflijk!! Heel hartelijk bedankt ijsberen, begeleiders en donateurs’, zegt het bestuur van De Speuldries. Vorig jaar werd er bij de inzamelactie een bedrag van 3.300 euro opgehaald. De collecte is al 60 jaar een traditie die vrijwel iedereen kent in Deurne. In de ochtend liepen er 34 kinderen mee en in de middag 25. Daarvan liepen er een aantal de hele dag mee.

Dit jaar werd de ijsbeeractie iets later in het jaar gehouden dan normaal. Dat had onder meer te maken met de situatie waarin de organisatie terecht is gekomen door de verduistering van een fors bedrag door hun eigen penningmeester. “We hebben even getwijfeld of we de ijsbeeractie wel zouden houden, gezien de hele fraude-situatie. Om ons heen werden we gestimuleerd om het wel te doen, en dat gaf de doorslag. We zijn heel blij dat we de ijsbeeractie dus toch gehouden hebben”, meldt het bestuur van de speeltuin. “We gaan het heel goed besteden. En hopelijk komen jullie daar allemaal van meegenieten komend seizoen als we weer open zijn!”

Lees ook: ‘Ding dong’, er staat een ijsbeertje voor de deur; 60 kinderen trekken door Deurnese straten voor Speuldries

Foto: De Speuldries

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen