13.5 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneInsta-granny Rennie van Windt en Deurnese oud-pastoor Paul Janssen treffen elkaar tijdens...

Insta-granny Rennie van Windt en Deurnese oud-pastoor Paul Janssen treffen elkaar tijdens kerst

Dat de wereld klein is, bleek tijdens deze kerst toen de Deurnese oud-pastoor Paul Janssen ergens in Den Bosch op familiebezoek ging en daar per toeval dichteres Rennie van Windt uit Deurne trof.

“Het mooiste kerstgeschenk dat ik had kunnen krijgen”, zegt Van Windt over het bezoek van de pastoor. Die lacht op zijn beurt terug: “Dat ik toch nog eens een keer kerstkindje mag spelen, dat vind ik wel heel bijzonder.”

Kerstboodschap
De ontmoeting werd meteen aangegrepen om samen een video te maken in kerstsfeer. “We werden min of meer voor het blok gezet om samen een kerstboodschap op te nemen. Volgens mij is het aardig gelukt”, zegt Janssen. Zowel de pastoor als de inmiddels 93-jarige Rennie zijn zeer actief op social media. Van Windt is vanwege haar berichten op Instagram ook wel bekend als Insta-granny Rennie en heeft meer dan 2.600 volgers.

‘Vrouw in meervoud’
Van Windt die zich al haar hele leven bezighoudt met taal en gedichten was ook actief bij het literair café in Deurne, hield jarenlang literaire bijeenkomsten en publiceerde vorig jaar nog haar gedichtenbundel ‘Het kostbaar doodgewoon’. Ook werkte ze mee aan ‘Vrouw in meervoud’, een boek dat Rennie samen met kunstenares Els Coppens en collega-dichteres Helma Michielsen dit jaar heeft uitgebracht.

Nieuw influencers-duo
De kleindochter van Van Windt heeft er voor gezorgd dat haar oma voortaan zeer actief is op social media als Facebook maar ook Instagram. Ze is daarmee waarschijnlijk één van de oudste influencers van het land. Ook het filmpje van de kerstboodschap samen met pastoor Paul Janssen staat al meteen op haar sociale kanalen. “Het begin van een carrière als influencers-duo?”, lacht pastoor Janssen.

Bekijk hieronder de videoboodschap die Rennie van Windt en pastoor Paul Janssen opnamen.

Lees ook: ‘Het kostbaar doodgewoon’ nieuw boek van Deurnese Rennie van Windt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen