19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneJumbo in Stationsstraat sluit vanaf komende maand uur eerder ‘wegens veiligheidsoverwegingen’

Jumbo in Stationsstraat sluit vanaf komende maand uur eerder ‘wegens veiligheidsoverwegingen’

Het filiaal van de Jumbo aan de Stationsstraat in Deurne sluit met ingang van maandag 3 juni voortaan om 21.00 uur in plaats van om 22.00 uur. Leidinggevenden van de supermarkt willen verder geen commentaar geven over wat de precieze aanleiding voor de beslissing is, behalve dan dat medewerkers zich in het laatste uur van de openingstijden niet veilig voelen.

“Wegens veiligheidsoverwegingen hebben wij het besluit genomen om onze winkel een uur eerder te sluiten”, meldt de Jumbo in de Stationsstraat op social media. Leiding van het Deurnese filiaal laat weten dat de beslissing is genomen in overleg met het hoofdkantoor van de supermarktketen en dat de eerdere sluitingstijd definitief is.

Ook op andere plaatsen in Nederland zijn er steeds meer supermarkten die in de avond eerder dichtgaan om zo de kans op overvallen, diefstallen of andere incidenten te verminderen en de veiligheid van hun personeel voorop te stellen.

Een woordvoerder van het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel meldt: “De meeste klanten doen ruim voor die tijd hun boodschappen in deze winkel en we passen ons hierbij aan, aan de openingstijden van andere supermarkten in de omgeving. De veiligheid van onze collega’s is hierbij een belangrijke afweging geweest. We vergroten door een uurtje eerder te sluiten het veiligheidsgevoel bij hen.”

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen