16.6 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneLandelijke telefoonstoring Vodafone treft ook gemeente Deurne

Landelijke telefoonstoring Vodafone treft ook gemeente Deurne

De landelijk telefoonstoring bij Vodafone die vrijdag rond 07.00 uur begon, treft ook de gemeente Deurne. Hierdoor zijn het gemeentehuis en Zorg in Deurne niet bereikbaar. Ook het uitgaande telefoonverkeer kan niet plaatsvinden. Het is nog niet duidelijk wanneer de storing verholpen zal zijn.

Ook de gemeenten Asten, Best, Hilvarenbeek en Maashorst en een aantal ziekenhuizen in Brabant zijn telefonisch niet bereikbaar. De ziekenhuizen en gemeenten zijn allemaal klant bij Vodafone die te kampen heeft met een storing op het mobiele netwerk.

112
Hierdoor is het ook mogelijk dat bellen naar alarmnummer 112 niet lukt, waarschuwen politie en brandweer in Zuidoost-Brabant. Vodafone adviseert om 112 met een vaste telefoon te bellen. Bij problemen kunnen Vodafone-klanten als alternatief het best bellen via WhatsApp of FaceTime. Deze diensten werken wel omdat het dataverkeer via internet verloopt. Een andere oplossing is de 112NL app. Hiermee kun je bellen en chatten met de 112-telefooncentrale, ook deze app werkt via internet. Voor al deze app moet je dan wel internetverbinding hebben via wifi.

Vodafone meldt dat de oorzaak van de storing is gevonden en dat die in de loop van de ochtend steeds minder ernstig zal worden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen