10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneLekkages in parkeergarage Wolfsberg door hoge grondwaterstand; roltrappen voorlopig buiten gebruik

Lekkages in parkeergarage Wolfsberg door hoge grondwaterstand; roltrappen voorlopig buiten gebruik

Door de hoge grondwaterstand zijn er op verschillende plekken lekkages in parkeergarage Wolfsberg in Deurne. Hierdoor zijn ook de roltrappen al sinds Kerst vorig jaar buiten gebruik.

“Het grondwaterpeil is het laatste kwartaal – ook in Deurne – flink gestegen door de veelvuldige en langdurige regenval. In de kern Deurne is afgelopen kwartaal meer dan het dubbele van het gemiddelde gevallen”, meldt de gemeente. Die laat nu het water dat op sommige plekken staat regelmatig wegzuigen.

Gevaarlijk
De hoge stand van het grondwater is volgens de gemeente ook de oorzaak van het stilstaan van de roltrappen in de ondergrondse garage: “Net voor Kerst is geconstateerd dat gebruik van de rolpaden gevaarlijk was, vanwege gladheid. Vervolgens is geconstateerd dat de kelder van de roltrap blank staat, ook door opkomend grondwater. De rolpaden staan sindsdien en voorlopig nog stil.”

De gemeente zegt dat het naar binnen lekken van water in de garage eerst moet stoppen voordat de installatie gedroogd kan worden: “Pas dan kan worden bekeken wat de schade is en wat er gerepareerd of vervangen moet worden. De lekkages zijn volgens de gemeente niet het gevolg van scheuren in het beton van de garage. “Ook hier is het opkomende grondwater de oorzaak van de overlast.”

Omdat de parkeerkelder deel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren (VVE), moet die volgens een woordvoerder van de gemeente eventuele besluiten nemen over maatregelen om problemen in de toekomst te voorkomen.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen