5.2 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneMarjolein Teepen uit The Addams Family op DMG Radio

Marjolein Teepen uit The Addams Family op DMG Radio

Ze straalt op dit moment in de theaterproductie The Addams Family, de in Deurne geboren en getogen Marjolein Teepen. In de show die tot eind maart in verschillende Nederlandse theaters te zien is, speelt ze de rol van Wednesday Addams.

Zaterdagochtend 22 december is ze te gast in het DMG-radioprogramma Deurne Draait Door. Presentator Ivan van Oosterhout heeft haar rond 11:30 uur aan de lijn en zal haar interviewen over haar rol in de nieuwe theatershow. Ook zal hij met haar praten over haar jeugd in Deurne, haar opleiding en rollen in andere producties.

Opleiding

De 38-jarige Marjolein Teepen volgde na haar middelbareschooltijd in Deurne van 1991 tot 1995 de vooropleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en van 1996 tot 1999 het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen. In 2010 behaalde ze haar diploma voor de Post Graduate Musical Theatre opleiding aan The Mountview Academy of Theatre Arts in Londen.

Theater en tv

In de theaters heb je haar kunnen zien in shows als Tijl Uilenspiegel, Belle en het Beest, Een Midzomernachtsdroom, De Klokkenluider van de Notre Dame, Alice in Wonderland, Sweet Charity, Cats, Evita, Man van la Mancha, Musical Classics en We Will Rock You. Marjolein Teepen werkte ook mee aan de dansmusical Flashdance en speelde de rol van Mieke in de musical De Kleine Blonde Dood en ze had de titelrol in Kiss of a Spiderwoman. Op tv werd ze derde in het AVRO programma Op Zoek Naar Evita en ze werkte mee aan When Joseph Meets Evita.

Nominatie

In de show The Addams Family kun je haar de komende tijd nog bewonderen in onder meer het Chassé Theater in Breda, het Nieuwe Luxor Rotterdam en het DeLaMar Theater in Amsterdam. Naast Marjolein Teepen spelen Johnny Kraaikamp en Pia Douwes de hoofdrollen. Vorige week woensdag werd Marjolein voor haar rol in The Addams Family genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol. Eerder kreeg ze in 2003 al een John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent voor haar rol als Katelijne in Tijl Uilenspiegel en in 2017 ontving ze de John Kraaijkamp Musical Award voor haar rol in Sweeney Todd.

Het interview hoor je op DMG Radio in Deurne Draait Door, elke zaterdagochtend van 9 tot 12 uur. DMG kun je beluisteren via 106.2 FM, Ziggo 94.4 FM en via Tunein. Meer info over de show The Addams Family vindt je hier.

Foto: Margot de Heide/TEC Entertainment

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen