11.3 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- HelenaveenNieuw thuishonk voor Jeugdwerk Helenaveen op Sportpark De Stikker

Nieuw thuishonk voor Jeugdwerk Helenaveen op Sportpark De Stikker

Jarenlang was Jeugdwerk Helenaveen te vinden in De Wiek aan de Soemeersingel maar vanaf dit jaar hebben ze een nieuw thuishonk op Sportpark De Stikker en staan de eerste activiteiten voor de jeugd al gepland. Afgelopen zaterdag tekenden de voorzitters en penningmeesters van Jeugdwerk en SV Helenaveen-Griendtsveen een huurovereenkomst waarmee het Jeugdwerk nu officieel een nieuw onderkomen heeft gevonden.

De organisatie was al langer op zoek naar een nieuwe accommodatie omdat het oude clubgebouw door achterstallig onderhoud niet meer voldeed.  “De energiekosten van De Wiek zijn hoog en renovatie van het pand is echt nodig. We zijn blij dat we nu een alternatieve locatie hebben gevonden op het terrein van de voetbal- en tennisvereniging in Helenaveen. Door samen te werken hebben we lagere kosten. Bovendien kunnen we vrijwilligers efficiënter inzetten”, zegt Josanne de Graaf van Jeugdwerk Helenaveen.

Slimme combinatie
Daarom ging Jeugdwerk Helenaveen in het voorjaar van 2020 samen met de tennis- en voetbalverenigingen op zoek naar mogelijkheden om te verhuizen naar een nieuwe plek. Het sportpark bleek de meeste mogelijkheden te hebben, legt wethouder Helm Verhees uit: “Deze slimme combinatie faciliteert een toekomstbestendige oplossing voor de huisvesting van het jeugdwerk in Helenaveen. En het biedt financiële voordelen voor zowel de gemeente als voor de deelnemende verenigingen.”

Verbouwing
In januari vorig jaar stelde het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne 100.400 euro beschikbaar voor de herhuisvesting van Jeugdwerk Helenaveen. Een werkgroep bestaande uit vrijwilligers van Jeugdwerk en SV Helenaveen-Griendtsveen en vrijwillig projectleider Ron van Wijk uit Helenaveen is achter de schermen al maandenlang bezig met de voorbereidingen van de verbouwing. Interne aanpassingen van het gebouw, het aanbouwen van opslagruimte voor Jeugdwerk en het vernieuwen van de speeltoestellen zijn de belangrijkste onderdelen hiervan.

Jeugdwerk en SV Helenaveen-Griendtsveen zetten zich gezamenlijk met TC Helenaveen in voor het uitbreiden van activiteiten voor de inwoners van Helenaveen. Dat zij elkaar nu makkelijker kunnen treffen op Sportpark De Stikker is daarbij een grote pré, geven de organisaties aan.

Lees ook:

Foto: Jeugdwerk Helenaveen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen