24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneNieuwe natuurwetvergunning van provincie maakt 80.000 kuikens aan Bosweg toch mogelijk

Nieuwe natuurwetvergunning van provincie maakt 80.000 kuikens aan Bosweg toch mogelijk

De natuurwetvergunning (Wnb-vergunning) waar de provincie Noord-Brabant eerder van meende dat twee Deurnese veehouders die niet nodig hadden voor uitbreiding van hun bedrijf aan de Bosweg met 80.000 kuikens, ligt volgens een woordvoerder van de provincie in conceptvorm al sinds 11 april klaar. Dat bleek afgelopen donderdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State.

Omwonenden die vrezen voor stankoverlast hadden eerder bij de rechtbank in Den Bosch een zaak aangespannen waarbij duidelijk werd dat de provincie wel een dergelijke vergunning had moeten verlenen voor onder meer de bouw van een nieuwe vleeskuikenstal.

De twee veehouders uit Deurne hadden daarop een spoedprocedure bij de Raad van State aangespannen. Tijdens de behandeling van de zaak werd donderdag duidelijk dat die ontwerpvergunning van de provincie er nu wel is en al zes weken ter inzage lag. Het indienen van zienswijzen kon tot en met afgelopen donderdag.

Volgens de provincie Noord-Brabant voldoet de aanvraag aan alle eisen en zal deze daarom worden toegekend: “Wij zijn van plan de gevraagde vergunning op grond van de Wnb (artikel 2.7, tweede lid) te verlenen. Wij concluderen dat de aangevraagde activiteit, gelet op de instandhoudingsdoelstellingen, geen significante gevolgen kan hebben voor de Natura 2000-gebieden.”

De eigenaren van het pluimveebedrijf aan de Bosweg 3 willen uitbreiden met de bouw van twee nieuwe stallen waarin totaal ongeveer 80.000 vleeskuikens worden gehouden. Hiermee vervalt de vleesvarkenstak van het bedrijf, de huidige varkensstal wordt gesloopt.

Of de plannen uiteindelijk door kunnen gaan is nog afwachten. Stichting Stop de Stank zegt dat er zienswijzen zijn ingediend: “En als het moet, is er altijd nog de rechter!”

Lees ook:

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen