4 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneOliebollenkraam Deurne strijkt voor het tiende jaar neer in centrum

Oliebollenkraam Deurne strijkt voor het tiende jaar neer in centrum

Het is ondertussen net als het zetten van de kerstboom een traditie geworden voor Jacky Leander; het installeren van zijn oliebollenkraam in het centrum van Deurne. Dit keer heeft hij wat te vieren, want het is voor het tiende jaar op een rij dat Oliebollenkraam Deurne de mensen hier van lekkernijen voorziet. Vrijdagochtend om 11.00 uur opende de kraam aan de Molenstraat 6 voor het eerst dit jaar.

“Het is altijd weer leuk om in Deurne te staan. Rond deze tijd horen wij eigenlijk voortaan standaard bij het straatbeeld in het centrum. We staan nu voor de vierde keer op deze plek en dat bevalt heel goed. Tot en met oudejaarsdag bakken we weer dagelijks verschillende soorten oliebollen, met uitzondering van eerste en tweede kerstdag. De plaats waar we staan, is precies hetzelfde als vorig jaar, maar we hebben met restaurant Krata Thai wel een nieuwe buurman”, lacht Leander.

Ideale plek
In het verleden heeft hij met Oliebollenkraam Deurne ook op andere plekken gestaan, zoals bij Tuincentrum Coppelmans, het Martinetplein en het Dr. Anna Terruweplein. Op de huidige locatie is de ondernemer eigenlijk terechtgekomen door de maatregelen rond corona, vier jaar geleden: “Het was toen belangrijk dat er doorstroom was zodat het risico minder groot was dat mensen binnen anderhalve meter van elkaar kwamen. Gelukkig zijn we daar nu vanaf, maar ondertussen is wel gebleken dat dit een ideale plek is, ook voor nu.”

Duurzamer
Vier jaar geleden heeft Jacky Leander ook geïnvesteerd in het duurzamer maken van zijn kraam. “Er zijn toen twee dingen veranderd, het formaat van de kraam en de manier van bakken. Eerst gebruikten we gas, nu elektra om te bakken. Bij het gebruik van gas moesten we vijf meter van gebouwen, met elektra hoeft dat niet meer. Wel moeten we nu natuurlijk een aansluiting hebben voor de krachtstroom”, vertelt Leander.

Elke dag vers
Oliebollenkraam Deurne onderscheidt zich volgens de ondernemer van anderen oliebollenkramen door elke dag verse oliebollen aan te bieden: “We maken het beslag ter plekke en bakken meerdere keren per dag verse oliebollen. Het is heel belangrijk dat een oliebol luchtig is en niet vet.”

Daarnaast zijn er bij de oliebollenkraam van Leander ook luxe bollen verkrijgbaar, zoals de appel -, Berliner en kersenbollen en de speciaalbollen, zoals de Oreo-, Speculaas- , Kinderbueno -, Nutella – en Tompoucebollen. “En als onze klanten koude oliebollen kopen, krijgen ze er een adviesbriefje bij hoe ze de oliebollen het beste op kunnen warmen. Als je wilt dat ze smaken alsof ze net gebakken zijn, doe je ze in de oven of airfryer en niet in de magnetron.”

DMG Radio
Elk jaar werkt Leander met zijn oliebollenkraam ook mee aan een winactie van DMG Radio, waarvoor hij een gigantische hoeveelheid oliebollen en krentenbollen beschikbaar. Dit jaar kunnen luisteraars van DMG Radio op zaterdag 23 december de hele dag oliebolpakketten winnen met daarin 12 oliebollen en 12 krentenbollen van Oliebollenkraam Deurne.

“Deze winactie doen we al een jaar of zes samen met DMG en daar krijgen we elke keer weer zulke leuke reacties op”, zegt Leander. “Dus als je kans wil maken op de oliebolpakketten, luister morgen naar DMG Radio en wanneer je het ‘Oliebollen-alarm’ hoort, zorg dat je de eerste bent die belt of appt naar 0493-227227.”

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Openingstijden Oliebollenkraam Deurne:

  • Vrijdag 22-12 van 11.00 tot 18.00 uur
  • Zaterdag 23-12 van 11.00 tot 18.00 uur
  • Zondag 24-12 van 11.00 tot 17.00 uur
  • Maandag 25-12 gesloten in verband met Kerst
  • Dinsdag 26-12 gesloten in verband met Kerst
  • Woensdag 27-12 van 11:00 tot 18.00 uur
  • Donderdag 28-12 van 11:00 tot 18.00 uur
  • Vrijdag 29-12 van 11:00 tot 18.00 uur
  • Zaterdag 30-12 van 11:00 tot 20.00 uur
  • Zondag 31-12 van 08.00 tot 17.00 uur

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen