15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneOnbeperkt boeken lenen voor alle Deurnese basisscholen met ‘goud’-abonnement van bibliotheek

Onbeperkt boeken lenen voor alle Deurnese basisscholen met ‘goud’-abonnement van bibliotheek

Om ervoor te zorgen dat kinderen ook op school zo goed en veel mogelijk de kans krijgen om te lezen, zijn de Deurnese basisscholen, de gemeente en Bibliotheek Helmond-Peel donderdag een samenwerking gestart.

Hierdoor kunnen alle basisschoolleerlingen in Deurne de komende twee jaar op hun school gebruik maken van het zogeheten ‘goud’-abonnement. Daarmee kun je kunt onbeperkt boeken, e-books, tijdschriften en dvd’s lenen en krijg je geen boetes voor te laat inleveren.

De intensieve samenwerking tussen PlatOO, Prodas, gemeente Deurne, Bibliotheek Helmond-Peel en alle basisscholen in Deurne werd donderdagmiddag officieel gestart door wethouder Riny van Rinsum, Robin Verleisdonk van Bibliotheek Helmond-Peel, Sultan Solak van PlatOO en Mischa Kleukers van Prodas.

Meer dan een kast
Op deze manier willen de organisaties het concept ‘de Bibliotheek op school’ een frisse impuls geven en de samenwerking tussen primair onderwijs, bibliotheek en gemeente versterken. “De Bibliotheek op school is meer dan alleen een kast met boeken. Een mooie collectie boeken op school gaat pas echt leven als er met aandacht en plezier mee gewerkt wordt”, zeggen de initiatiefnemers.

De start van de samenwerking werd voorafgegaan door een openingswoord van Bart van Lierop, leescoördinator bij basisschool De Bron in Deurne. Ook sprak wethouder Riny van Rinsum en werd de samenwerking officieel gestart.

Om de ‘goud’-abonnementen te financieren, hebben de basisscholen in de gemeente Deurne ervoor gekozen om de zogeheten NPO-middelen die op gemeenteniveau beschikbaar zijn, onder andere te besteden aan de basisfinanciering voor de Bibliotheek op school.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen